
![]() |
Gröna bönbiffar
Den ljuvliga gröna färgen gör att rätten är både en fröjd för ögat och för munnen.
Den gröna färgen i bönorna och i persiljan ger rätten lite sting.
Till servering:
|
|
![]() |
Gröna bönbiffar
Den ljuvliga gröna färgen gör att rätten är både en fröjd för ögat och för munnen.
Den gröna färgen i bönorna och i persiljan ger rätten lite sting.
|
![]() |

Gröna bönbiffar
Den ljuvliga gröna färgen gör att rätten är både en fröjd för ögat och för munnen.
250g | Gröna bönor, frysta |
4kvistar | Bladpersilja |
40g | Surskorpor, hackade |
2st | Vitlöksklyftor |
1/2dl | Skorpsmulor |
10st | Basilikablad |
1st | Ägg |
Salt |
Svartpeppar |
Till servering:
Sesamolja |
- Tina de gröna bönorna snabbt i varmt vatten, krama vätska ur dem.
- Sätt bönorna i en kutter/mixer tillsammans med bladpersilja, basilika, pressad vitlök, skorpsmulor, surskorpor, ägg och kryddor.
- Kör allt i mixern tills du har en rätt grovt gryning massa.
- Forma massan till fasta, ca 5cm runda bullar, platta ut till jämnstora biffar.
- Stek i smör eller olja tills du får en fin stekyta.
- Ringla gärna över lite sesamolja vid servering.