500g |
Potatis (gärna nypotatis) |
1tsk |
Svartpeppar (1 krm per knyte) |
1dl |
Hackad dill (1 msk per knyte) |
2msk |
Smör (1 tsk per knyte) |
|
- Skölj och skär potatis och sparris i bitar.
- Lägg i en kastrull och koka i 5 minuter för att få lite mjukhet.
- Skär under tiden paprika och lök i bitar.
- Pensla aluminiumfolie-bitar (ca 30x30 cm) med olja.
- Fördela potatis, sparris, paprika och lök på aluminiumfolie-bitarna.
- Strö över 0,5-1 tsk salt och 1 krm svartpeppar per knyte.
- Toppa med hackad dill (ca 1 msk per knyte) och en klick smör (ca 1 tsk per knyte).
- Dra ihop aluminiumfolien runt innehållet och förslut väl.
- Grilla cirka 15 minuter.
- Servera som tillbehör till exempelvis grillat.
|