Batatsoppa med rostade grönsaker

Grönsakspuresoppa på rostade grönsaker

Mjuk och len soppa på batat och goda grönsaker.
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Passar både som förrätt och huvudrätt.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2st Batat, stora
1/4st Blomkål
1st Fänkol, små
8st Vitlöksklyftor
3msk Olivolja
5dl Vatten
1st Grönsaksbuljongtärning
4dl Grädde
Torkad timjan
Rökt paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Rågkrutonger:
3bitar Rågbröd
2msk Olivolja
  1. Skala och grovhacka grönsakerna, alla förutom vitlöksklyftorna som rostas hela.
  2. Sprid ut grönsakerna på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  3. Häll över olivolja och krydda enligt smak.
  4. Rosta grönsakerna i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter eller så länge att grönsakerna är mogna
  5. Tillred rågkrutongerna. Skär rågbröden i fina fyrkanter.
  6. Värm stekpannan och tillsätt olja och rågbrödsbitarna. Stek tills bitarna är krispiga.
  7. Ta ut de mjuka grönsakerna ur ugnen och sätt dem i en kastrull.
  8. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongen i kastrullen och kör med en stavmixer.
  9. Låt koka och tillsätt sedan grädden. Låt koka ännu i ca 10 minuter på mild värme, smaka av och krydda vid behov.
  10. Servera soppan med rågkrutongerna.

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Grönsakspuresoppa på rostade grönsaker

Mjuk och len soppa på batat och goda grönsaker.
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Passar både som förrätt och huvudrätt.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2st Batat, stora
1/4st Blomkål
1st Fänkol, små
8st Vitlöksklyftor
3msk Olivolja
5dl Vatten
1st Grönsaksbuljongtärning
4dl Grädde
Torkad timjan
Rökt paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Rågkrutonger:
3bitar Rågbröd
2msk Olivolja
  1. Skala och grovhacka grönsakerna, alla förutom vitlöksklyftorna som rostas hela.
  2. Sprid ut grönsakerna på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  3. Häll över olivolja och krydda enligt smak.
  4. Rosta grönsakerna i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter eller så länge att grönsakerna är mogna
  5. Tillred rågkrutongerna. Skär rågbröden i fina fyrkanter.
  6. Värm stekpannan och tillsätt olja och rågbrödsbitarna. Stek tills bitarna är krispiga.
  7. Ta ut de mjuka grönsakerna ur ugnen och sätt dem i en kastrull.
  8. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongen i kastrullen och kör med en stavmixer.
  9. Låt koka och tillsätt sedan grädden. Låt koka ännu i ca 10 minuter på mild värme, smaka av och krydda vid behov.
  10. Servera soppan med rågkrutongerna.

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Batatsoppa med rostade grönsaker
Grönsakspuresoppa på rostade grönsaker
Mjuk och len soppa på batat och goda grönsaker.
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

2st Batat, stora
1/4st Blomkål
1st Fänkol, små
8st Vitlöksklyftor
3msk Olivolja
5dl Vatten
1st Grönsaksbuljongtärning
4dl Grädde
Torkad timjan
Rökt paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Rågkrutonger:
3bitar Rågbröd
2msk Olivolja

Ohjeet

  1. Skala och grovhacka grönsakerna, alla förutom vitlöksklyftorna som rostas hela.
  2. Sprid ut grönsakerna på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  3. Häll över olivolja och krydda enligt smak.
  4. Rosta grönsakerna i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter eller så länge att grönsakerna är mogna
  5. Tillred rågkrutongerna. Skär rågbröden i fina fyrkanter.
  6. Värm stekpannan och tillsätt olja och rågbrödsbitarna. Stek tills bitarna är krispiga.
  7. Ta ut de mjuka grönsakerna ur ugnen och sätt dem i en kastrull.
  8. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongen i kastrullen och kör med en stavmixer.
  9. Låt koka och tillsätt sedan grädden. Låt koka ännu i ca 10 minuter på mild värme, smaka av och krydda vid behov.
  10. Servera soppan med rågkrutongerna.

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You: