Halloumifritters med vårlöksaioli

Halloumifritters

Passar bra som förrätt, som snacks, som tillbehör till huvudrätten och som rätt till tapas.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Halloumifritters med vårlöksaioli.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Halloumifritters
5dl Rypsolja för fritering
400g Halloumi
3st Ägg
3dl Panko ströbröd eller vanliga skorpsmulor
Vårlöksaioli
1tsk Dijonsenap
1tsk Vinäger, ljus
2st Äggulor
1/2st Solo vitlök eller 2 klyftor vanlig
2dl Rapsolja
2st Vårlökar
Salt
Vitpeppar
Halloumifritters
  1. Värm oljan till 160-180 grader i en kastrull, håll koll på värmen med t.es stekmätare. Håll ett lock nära till hands ifall oljan skulle börja brinna eller bubbla kraftigt.
  2. Skär halloumin i ca 1 cm tjocka stavar.
  3. Doppa i vispat ägg och sen i ströbrödet.
  4. Fritera i den heta oljan tills bitarna får en gyllenbrun färg.
  5. Flytta över och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera varma med vårlöksaioli och finskuren röd chili.
Vårlöksaioli
  1. Blanda senap, vinäger, finskuren vitlök, och äggulor i en skål.
  2. Vispa i en tunn stråle ner rapsoljan, majonnäsen tjocknar efterhand.
  3. Blanda i finskuren vårlök och smaka av med salt och vitpeppar.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Halloumifritters

Passar bra som förrätt, som snacks, som tillbehör till huvudrätten och som rätt till tapas.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Halloumifritters med vårlöksaioli.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Halloumifritters
5dl Rypsolja för fritering
400g Halloumi
3st Ägg
3dl Panko ströbröd eller vanliga skorpsmulor
Vårlöksaioli
1tsk Dijonsenap
1tsk Vinäger, ljus
2st Äggulor
1/2st Solo vitlök eller 2 klyftor vanlig
2dl Rapsolja
2st Vårlökar
Salt
Vitpeppar
Halloumifritters
  1. Värm oljan till 160-180 grader i en kastrull, håll koll på värmen med t.es stekmätare. Håll ett lock nära till hands ifall oljan skulle börja brinna eller bubbla kraftigt.
  2. Skär halloumin i ca 1 cm tjocka stavar.
  3. Doppa i vispat ägg och sen i ströbrödet.
  4. Fritera i den heta oljan tills bitarna får en gyllenbrun färg.
  5. Flytta över och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera varma med vårlöksaioli och finskuren röd chili.
Vårlöksaioli
  1. Blanda senap, vinäger, finskuren vitlök, och äggulor i en skål.
  2. Vispa i en tunn stråle ner rapsoljan, majonnäsen tjocknar efterhand.
  3. Blanda i finskuren vårlök och smaka av med salt och vitpeppar.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Halloumifritters med vårlöksaioli
Halloumifritters
Passar bra som förrätt, som snacks, som tillbehör till huvudrätten och som rätt till tapas.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

Halloumifritters
5dl Rypsolja för fritering
400g Halloumi
3st Ägg
3dl Panko ströbröd eller vanliga skorpsmulor
Vårlöksaioli
1tsk Dijonsenap
1tsk Vinäger, ljus
2st Äggulor
1/2st Solo vitlök eller 2 klyftor vanlig
2dl Rapsolja
2st Vårlökar
Salt
Vitpeppar

Ohjeet

Halloumifritters
  1. Värm oljan till 160-180 grader i en kastrull, håll koll på värmen med t.es stekmätare. Håll ett lock nära till hands ifall oljan skulle börja brinna eller bubbla kraftigt.
  2. Skär halloumin i ca 1 cm tjocka stavar.
  3. Doppa i vispat ägg och sen i ströbrödet.
  4. Fritera i den heta oljan tills bitarna får en gyllenbrun färg.
  5. Flytta över och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera varma med vårlöksaioli och finskuren röd chili.
Vårlöksaioli
  1. Blanda senap, vinäger, finskuren vitlök, och äggulor i en skål.
  2. Vispa i en tunn stråle ner rapsoljan, majonnäsen tjocknar efterhand.
  3. Blanda i finskuren vårlök och smaka av med salt och vitpeppar.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.