
![]() |
Halloumivåffla
Detta kan vara de knaprigaste salta våfflorna du någonsin smakat!
Halloumivåfflor med sparris, avocado och rödlök
Deg
Till stekningen
Till servering
|
|
![]() |
Halloumivåffla
Detta kan vara de knaprigaste salta våfflorna du någonsin smakat!
Halloumivåfflor med sparris, avocado och rödlök
|
![]() |

Halloumivåffla
Detta kan vara de knaprigaste salta våfflorna du någonsin smakat!
Deg
400g | Halloumi |
1st | Ägg |
1dl | Grädde |
0,5dl | Vetemjöl |
Till stekningen
25g | Smör |
Till servering
Kokt sparris, avocado, smetana och rödlök |
- Sätt i ett våffeljärn som får bli varmt.
- Riv halloumin på den grövre sidan.
- Blanda ner ägg, grädde och vetemjöl.
- Rör om allt så att allt blandas väl.
- Smält smöret i en kopp i mikro, pensla våffeljärnet med smöret och fördela den gryniga våffelmassan som ett ca 1cm:s lager i våffeljärnet.
- Grädda gyllenbruna.
- Servera våfflorna med lättkokt sparris, mogen avocado, finhackad rödlök och en klick smetana.