Mättande havregrynsgröt med chiasylt

Mättande havregrynsgröt med chiasylt

Ät som frukost, eller varför inte till lunch eller middag?
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

En härligt krämig gröt som är mättande, och väldigt god.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Gröt
2dl Vatten
3dl Valfri mjölk
0,75tsk Salt
3dl Havregryn
1st Ägg
0,5dl Russin
0,5tsk Kardemumma
Chiasylt
200g Frysta hallon
20g Frysta blåbär
2msk Chiafrön
1-2tsk Honung
Chiasylt
  1. Börja med chiasylten.
  2. Tina hallon och blåbär på låg värme i en kastrull.
  3. Lägg till chiafrön och honung.
  4. Rör om väl.
  5. Ställ åt sidan i ca 1 h så att sylten tjocknar
Gröt
  1. Koka upp vatten och mjölk i en kastrull.
  2. Lägg till havregryn och salt.
  3. Låt koka i ca 3 minuter innan du tillsätter ägget.
  4. Koka ytterligare i 2-3 minuter under omrörning.
  5. Rör ner russin och kardemumma i den färdiga gröten.
  6. Ät gröten med chiasylt och till exempel en klick jordnötssmör och en skvätt mjölk.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Mättande havregrynsgröt med chiasylt

Ät som frukost, eller varför inte till lunch eller middag?
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

En härligt krämig gröt som är mättande, och väldigt god.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Gröt
2dl Vatten
3dl Valfri mjölk
0,75tsk Salt
3dl Havregryn
1st Ägg
0,5dl Russin
0,5tsk Kardemumma
Chiasylt
200g Frysta hallon
20g Frysta blåbär
2msk Chiafrön
1-2tsk Honung
Chiasylt
  1. Börja med chiasylten.
  2. Tina hallon och blåbär på låg värme i en kastrull.
  3. Lägg till chiafrön och honung.
  4. Rör om väl.
  5. Ställ åt sidan i ca 1 h så att sylten tjocknar
Gröt
  1. Koka upp vatten och mjölk i en kastrull.
  2. Lägg till havregryn och salt.
  3. Låt koka i ca 3 minuter innan du tillsätter ägget.
  4. Koka ytterligare i 2-3 minuter under omrörning.
  5. Rör ner russin och kardemumma i den färdiga gröten.
  6. Ät gröten med chiasylt och till exempel en klick jordnötssmör och en skvätt mjölk.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Mättande havregrynsgröt med chiasylt
Mättande havregrynsgröt med chiasylt
Ät som frukost, eller varför inte till lunch eller middag?
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

Gröt
2dl Vatten
3dl Valfri mjölk
0,75tsk Salt
3dl Havregryn
1st Ägg
0,5dl Russin
0,5tsk Kardemumma
Chiasylt
200g Frysta hallon
20g Frysta blåbär
2msk Chiafrön
1-2tsk Honung

Ohjeet

Chiasylt
  1. Börja med chiasylten.
  2. Tina hallon och blåbär på låg värme i en kastrull.
  3. Lägg till chiafrön och honung.
  4. Rör om väl.
  5. Ställ åt sidan i ca 1 h så att sylten tjocknar
Gröt
  1. Koka upp vatten och mjölk i en kastrull.
  2. Lägg till havregryn och salt.
  3. Låt koka i ca 3 minuter innan du tillsätter ägget.
  4. Koka ytterligare i 2-3 minuter under omrörning.
  5. Rör ner russin och kardemumma i den färdiga gröten.
  6. Ät gröten med chiasylt och till exempel en klick jordnötssmör och en skvätt mjölk.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Rostade ugnsgrönsaker
Ugnsrostad grönsaker

Rostade ugnsgrönsaker som sådana eller med tillbehör.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolibiffar
Broccolibiffar med ost och paprika

Vegetariska biffar som får lite sting genom att riva tex chiliost

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Galette
Galette med tomat och rödbeta

En vacker och smakrik galette.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Nötchoklad med saltkaramell
Julens bästa nötchoklad

Till kaffet eller efterrättsbordet.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikasallad
Paprika- & kikärtssallad

Matig sallad som passar såväl som mellanmål som middag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Batatsnittar
Batatsnittar

Glutenfria snittar!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!