
![]() |
Mättande havregrynsgröt med chiasylt
Ät som frukost, eller varför inte till lunch eller middag?
En härligt krämig gröt som är mättande, och väldigt god.
Gröt
Chiasylt
|
Chiasylt
Gröt
|
![]() |
Mättande havregrynsgröt med chiasylt
Ät som frukost, eller varför inte till lunch eller middag?
En härligt krämig gröt som är mättande, och väldigt god.
|
![]() |

Mättande havregrynsgröt med chiasylt
Ät som frukost, eller varför inte till lunch eller middag?
Gröt
2dl | Vatten |
3dl | Valfri mjölk |
0,75tsk | Salt |
3dl | Havregryn |
1st | Ägg |
0,5dl | Russin |
0,5tsk | Kardemumma |
Chiasylt
200g | Frysta hallon |
20g | Frysta blåbär |
2msk | Chiafrön |
1-2tsk | Honung |
Chiasylt
- Börja med chiasylten.
- Tina hallon och blåbär på låg värme i en kastrull.
- Lägg till chiafrön och honung.
- Rör om väl.
- Ställ åt sidan i ca 1 h så att sylten tjocknar
Gröt
- Koka upp vatten och mjölk i en kastrull.
- Lägg till havregryn och salt.
- Låt koka i ca 3 minuter innan du tillsätter ägget.
- Koka ytterligare i 2-3 minuter under omrörning.
- Rör ner russin och kardemumma i den färdiga gröten.
- Ät gröten med chiasylt och till exempel en klick jordnötssmör och en skvätt mjölk.