
![]() |
Havtornspudding
Lite som Ris a la Malta, men med en fräsch nordisk smak av havtorn!
Havtornspudding, den hälsosammare efterrätten!
|
|
![]() |
Havtornspudding
Lite som Ris a la Malta, men med en fräsch nordisk smak av havtorn!
Havtornspudding, den hälsosammare efterrätten!
|
![]() |

Havtornspudding
Lite som Ris a la Malta, men med en fräsch nordisk smak av havtorn!
4,5dl | Vatten |
1,5dl | Havtornssaft |
1dl | Socker |
1krm | Vaniljpulver |
1dl | Grötris |
3dl | Vispgrädde |
- Koka vatten, havtornsaften, sockret, vaniljpulvret och grötriset i ca 35-40 minuter, tills det tjocknar motsvarande en risgrynsgröt.
- Låt gröten svalna, endera i i kallvattenbad eller i kylskåp, gröten skall bli helt kall.
- Vispa under tiden grädden till hårt skum, vänd ner i havtornsgröten och blanda väl.
- Servera med några frysta havtorn och gärna en extra klick grädde.