Havtornspudding

Havtornspudding

Lite som Ris a la Malta, men med en fräsch nordisk smak av havtorn!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Havtornspudding, den hälsosammare efterrätten!

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

4,5dl Vatten
1,5dl Havtornssaft
1dl Socker
1krm Vaniljpulver
1dl Grötris
3dl Vispgrädde
  1. Koka vatten, havtornsaften, sockret, vaniljpulvret och grötriset i ca 35-40 minuter, tills det tjocknar motsvarande en risgrynsgröt.
  2. Låt gröten svalna, endera i i kallvattenbad eller i kylskåp, gröten skall bli helt kall.
  3. Vispa under tiden grädden till hårt skum, vänd ner i havtornsgröten och blanda väl.
  4. Servera med några frysta havtorn och gärna en extra klick grädde.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Havtornspudding

Lite som Ris a la Malta, men med en fräsch nordisk smak av havtorn!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Havtornspudding, den hälsosammare efterrätten!

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

4,5dl Vatten
1,5dl Havtornssaft
1dl Socker
1krm Vaniljpulver
1dl Grötris
3dl Vispgrädde
  1. Koka vatten, havtornsaften, sockret, vaniljpulvret och grötriset i ca 35-40 minuter, tills det tjocknar motsvarande en risgrynsgröt.
  2. Låt gröten svalna, endera i i kallvattenbad eller i kylskåp, gröten skall bli helt kall.
  3. Vispa under tiden grädden till hårt skum, vänd ner i havtornsgröten och blanda väl.
  4. Servera med några frysta havtorn och gärna en extra klick grädde.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Havtornspudding
Havtornspudding
Lite som Ris a la Malta, men med en fräsch nordisk smak av havtorn!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

4,5dl Vatten
1,5dl Havtornssaft
1dl Socker
1krm Vaniljpulver
1dl Grötris
3dl Vispgrädde

Ohjeet

  1. Koka vatten, havtornsaften, sockret, vaniljpulvret och grötriset i ca 35-40 minuter, tills det tjocknar motsvarande en risgrynsgröt.
  2. Låt gröten svalna, endera i i kallvattenbad eller i kylskåp, gröten skall bli helt kall.
  3. Vispa under tiden grädden till hårt skum, vänd ner i havtornsgröten och blanda väl.
  4. Servera med några frysta havtorn och gärna en extra klick grädde.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Krämig pumpa- & paprikasoppa
Krämig pumpa- & paprikasoppa

Servera med lite grädde och färsk timjan.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat & zucchinigratäng med fetaost
Tomat & zucchinigratäng med fetaost

Serveras varm som tillbehör till huvudrätten eller som förrätt.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Äppelpaj
Äppelsmulpaj med två ingredienser

Servera med en klick grädde eller vaniljglass.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Picklad rödlök med chili
Picklad rödlök med chili

Löken är klar att serveras efter ett par timmar, håller 1-2 veckor i kylskåp.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Värmande batatsoppa med tomat
Batatsoppa med tomat

Servera med en klick grädde och färska örter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!