Kategorier

Svårighetsgrad

Indisk blomkål och risgryta
Knixen med denna gryta finns i kryddorna, som det finns rikligt av, men iaf inte för mycket. Rätten går att berika med nästan vilket protein som helst, tex härkis. Som pricken över i:et är cashewnötterna, färsk koriander och en klick vegansk créme fraiche.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

En lätt och läcker gryträtt till vardag som helg.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1mellanstor Lök
3st Vitlöksklyftor
3mellanstora Potatis
1(ca 500g) Blomkål
2msk Olja
Salt
6dl Grönsaksfond
2msk Röd currypasta
1tsk Gurkmeja
1msk Senapsfrön
1msk Garam Masala
1tsk Salt
2dl Basmatiris
1paket (250g) Härkis (indian curry)
Olja till stekningen
Cashewnötter
Färsk koriander
Havrebaserad creme fraiche
  1. Lägg ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Skala och tärna potatisen, skär blomkålen i portionsbitar.
  4. Tillsätt oljan och krydda med lite salt.
  5. Sprid ut grönsakerna i en stor oljad ugnsform.
  6. Grädda grönsakerna i ca 20 minuter till att de blir lite mjuka.
  7. Värm grönsaksfonden i en kastrull tills den börjar koka.
  8. Tillsätt kryddorna.
  9. Ta formen ur ugnen och sänk värmen till 200 grader.
  10. Tillägg riset och fonden i formen.
  11. Lägg in formen i ugnen i ytterligare 30-40 minuter.
  12. Stek nötterna på torr panna och ställ till sidan för att vänta.
  13. Stek härkis i olja.
  14. Ta formen ur ugnen.
  15. Lägg på koriander, nötter och stekt härkis.
  16. Servera med havre-fraiche.

Kock:

Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Indisk blomkål och risgryta
Knixen med denna gryta finns i kryddorna, som det finns rikligt av, men iaf inte för mycket. Rätten går att berika med nästan vilket protein som helst, tex härkis. Som pricken över i:et är cashewnötterna, färsk koriander och en klick vegansk créme fraiche.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

En lätt och läcker gryträtt till vardag som helg.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1mellanstor Lök
3st Vitlöksklyftor
3mellanstora Potatis
1(ca 500g) Blomkål
2msk Olja
Salt
6dl Grönsaksfond
2msk Röd currypasta
1tsk Gurkmeja
1msk Senapsfrön
1msk Garam Masala
1tsk Salt
2dl Basmatiris
1paket (250g) Härkis (indian curry)
Olja till stekningen
Cashewnötter
Färsk koriander
Havrebaserad creme fraiche
  1. Lägg ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Skala och tärna potatisen, skär blomkålen i portionsbitar.
  4. Tillsätt oljan och krydda med lite salt.
  5. Sprid ut grönsakerna i en stor oljad ugnsform.
  6. Grädda grönsakerna i ca 20 minuter till att de blir lite mjuka.
  7. Värm grönsaksfonden i en kastrull tills den börjar koka.
  8. Tillsätt kryddorna.
  9. Ta formen ur ugnen och sänk värmen till 200 grader.
  10. Tillägg riset och fonden i formen.
  11. Lägg in formen i ugnen i ytterligare 30-40 minuter.
  12. Stek nötterna på torr panna och ställ till sidan för att vänta.
  13. Stek härkis i olja.
  14. Ta formen ur ugnen.
  15. Lägg på koriander, nötter och stekt härkis.
  16. Servera med havre-fraiche.

Kock:

Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi

Testa som följande

Svårighetsgrad

Indisk blomkål och risgryta
Knixen med denna gryta finns i kryddorna, som det finns rikligt av, men iaf inte för mycket. Rätten går att berika med nästan vilket protein som helst, tex härkis. Som pricken över i:et är cashewnötterna, färsk koriander och en klick vegansk créme fraiche.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

1mellanstor Lök
3st Vitlöksklyftor
3mellanstora Potatis
1(ca 500g) Blomkål
2msk Olja
Salt
6dl Grönsaksfond
2msk Röd currypasta
1tsk Gurkmeja
1msk Senapsfrön
1msk Garam Masala
1tsk Salt
2dl Basmatiris
1paket (250g) Härkis (indian curry)
Olja till stekningen
Cashewnötter
Färsk koriander
Havrebaserad creme fraiche

Ohjeet

  1. Lägg ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Skala och tärna potatisen, skär blomkålen i portionsbitar.
  4. Tillsätt oljan och krydda med lite salt.
  5. Sprid ut grönsakerna i en stor oljad ugnsform.
  6. Grädda grönsakerna i ca 20 minuter till att de blir lite mjuka.
  7. Värm grönsaksfonden i en kastrull tills den börjar koka.
  8. Tillsätt kryddorna.
  9. Ta formen ur ugnen och sänk värmen till 200 grader.
  10. Tillägg riset och fonden i formen.
  11. Lägg in formen i ugnen i ytterligare 30-40 minuter.
  12. Stek nötterna på torr panna och ställ till sidan för att vänta.
  13. Stek härkis i olja.
  14. Ta formen ur ugnen.
  15. Lägg på koriander, nötter och stekt härkis.
  16. Servera med havre-fraiche.

Kock:

Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi

Testa som följande

Lakritsdadlar
Lakritsdadlar med rostade hasselnötter

Dadlar + lakritspulver = sant!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Spagettipumpa
Spagettipumpa med krämig linsgryta

Linsgrytan är proteinrik och värmande och passar även till ris eller vanlig pasta.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Kikärtstortilla
Kikärtstortillas med halloumiost och avokadoröra

Tortillas som passar dem med glutenfri diet.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Chiapudding
Chiapudding med blåbär & kardemumma

Den perfekta frukosten för den som har bråttom!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Smoothiebowl
Smoothiebowl med avokado, spenat och bär

Protein och vitaminer i samma skål. Avnjut som frukost eller mellanmål.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikahummus
Paprikahummus

Paprikan behöver inte alltid ätas i bit, den passar även ypperligt i röra.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolipaj
Glutenfri broccoli- och tomatpaj med indiska smaker

Glutenfri paj med indiska smaker.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Bananchokladvåfflor
Bananchokladvåfflor med kokosgrädde & chokladsås

Efterrätten som får som får det att vattnas i munnen!

Votes: 1
Betyg: 1
You:
Betygsätt detta recept!
avokado-zucchinipasta
Zucchini-avokadopasta med rostade kikärter

Vegansk pastarätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Lakritsilla ja chilillä maustettuja villisieniä | Sami Tallberg | Kasvisreseptit.fi
Skogssvamp och bovete med smak av lakrits och chili

Den jordnära smaken i bovete passar utmärkt i rätter med skogssvamp.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Kåldolmar med quinoa, sojakross och linser

Läckra kåldolmar med quinoa, sojakross och linser. Testa exempelvis på helgen och koka tillsammans med familjen!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Kasvisreseptit Reseptikuva puuttuu
Mjuk smetana-rislåda

Barnfamiljens vardagsskatt, som kan tillredas kvällen innan och värmas dagen efter. Grönsakerna går att variera enligt egen smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
previous arrow
next arrow
Slider