Kasvisreseptit

Indisk blomkål och risgryta

Knixen med denna gryta finns i kryddorna, som det finns rikligt av, men iaf inte för mycket. Rätten går att berika med nästan vilket protein som helst, tex härkis. Som pricken över i:et är cashewnötterna, färsk koriander och en klick vegansk créme fraiche.
(0)
(2461)
Tulosta
1mellanstorLök
3stVitlöksklyftor
3mellanstoraPotatis
1(ca 500g)Blomkål
2mskOlja
Salt
6dlGrönsaksfond
2mskRöd currypasta
1tskGurkmeja
1mskSenapsfrön
1mskGaram Masala
1tskSalt
2dlBasmatiris
1paket (250g)Härkis (indian curry)
Olja till stekningen
Cashewnötter
färsk koriander
Havrebaserad creme fraiche
  1. Lägg ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Skala och tärna potatisen, skär blomkålen i portionsbitar.
  4. Tillsätt oljan och krydda med lite salt.
  5. Sprid ut grönsakerna i en stor oljad ugnsform.
  6. Grädda grönsakerna i ca 20 minuter till att de blir lite mjuka.
  7. Värm grönsaksfonden i en kastrull tills den börjar koka.
  8. Tillsätt kryddorna.
  9. Ta formen ur ugnen och sänk värmen till 200 grader.
  10. Tillägg riset och fonden i formen.
  11. Lägg in formen i ugnen i ytterligare 30-40 minuter.
  12. Stek nötterna på torr panna och ställ till sidan för att vänta.
  13. Stek härkis i olja.
  14. Ta formen ur ugnen.
  15. Lägg på koriander, nötter och stekt härkis.
  16. Servera med havre-fraiche.
v-
:vegeviettelys -blogi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.