Kategorier

Svårighetsgrad

Indisk blomkål och risgryta

Knixen med denna gryta finns i kryddorna, som det finns rikligt av, men iaf inte för mycket. Rätten går att berika med nästan vilket protein som helst, tex härkis. Som pricken över i:et är cashewnötterna, färsk koriander och en klick vegansk créme fraiche.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

En lätt och läcker gryträtt till vardag som helg.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1mellanstor Lök
3st Vitlöksklyftor
3mellanstora Potatis
1(ca 500g) Blomkål
2msk Olja
Salt
6dl Grönsaksfond
2msk Röd currypasta
1tsk Gurkmeja
1msk Senapsfrön
1msk Garam Masala
1tsk Salt
2dl Basmatiris
1paket (250g) Härkis (indian curry)
Olja till stekningen
Cashewnötter
Färsk koriander
Havrebaserad creme fraiche
  1. Lägg ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Skala och tärna potatisen, skär blomkålen i portionsbitar.
  4. Tillsätt oljan och krydda med lite salt.
  5. Sprid ut grönsakerna i en stor oljad ugnsform.
  6. Grädda grönsakerna i ca 20 minuter till att de blir lite mjuka.
  7. Värm grönsaksfonden i en kastrull tills den börjar koka.
  8. Tillsätt kryddorna.
  9. Ta formen ur ugnen och sänk värmen till 200 grader.
  10. Tillägg riset och fonden i formen.
  11. Lägg in formen i ugnen i ytterligare 30-40 minuter.
  12. Stek nötterna på torr panna och ställ till sidan för att vänta.
  13. Stek härkis i olja.
  14. Ta formen ur ugnen.
  15. Lägg på koriander, nötter och stekt härkis.
  16. Servera med havre-fraiche.

Kock:

Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Indisk blomkål och risgryta

Knixen med denna gryta finns i kryddorna, som det finns rikligt av, men iaf inte för mycket. Rätten går att berika med nästan vilket protein som helst, tex härkis. Som pricken över i:et är cashewnötterna, färsk koriander och en klick vegansk créme fraiche.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

En lätt och läcker gryträtt till vardag som helg.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1mellanstor Lök
3st Vitlöksklyftor
3mellanstora Potatis
1(ca 500g) Blomkål
2msk Olja
Salt
6dl Grönsaksfond
2msk Röd currypasta
1tsk Gurkmeja
1msk Senapsfrön
1msk Garam Masala
1tsk Salt
2dl Basmatiris
1paket (250g) Härkis (indian curry)
Olja till stekningen
Cashewnötter
Färsk koriander
Havrebaserad creme fraiche
  1. Lägg ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Skala och tärna potatisen, skär blomkålen i portionsbitar.
  4. Tillsätt oljan och krydda med lite salt.
  5. Sprid ut grönsakerna i en stor oljad ugnsform.
  6. Grädda grönsakerna i ca 20 minuter till att de blir lite mjuka.
  7. Värm grönsaksfonden i en kastrull tills den börjar koka.
  8. Tillsätt kryddorna.
  9. Ta formen ur ugnen och sänk värmen till 200 grader.
  10. Tillägg riset och fonden i formen.
  11. Lägg in formen i ugnen i ytterligare 30-40 minuter.
  12. Stek nötterna på torr panna och ställ till sidan för att vänta.
  13. Stek härkis i olja.
  14. Ta formen ur ugnen.
  15. Lägg på koriander, nötter och stekt härkis.
  16. Servera med havre-fraiche.

Kock:

Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi

Testa som följande

Svårighetsgrad

Indisk blomkål och risgryta
Knixen med denna gryta finns i kryddorna, som det finns rikligt av, men iaf inte för mycket. Rätten går att berika med nästan vilket protein som helst, tex härkis. Som pricken över i:et är cashewnötterna, färsk koriander och en klick vegansk créme fraiche.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

1mellanstor Lök
3st Vitlöksklyftor
3mellanstora Potatis
1(ca 500g) Blomkål
2msk Olja
Salt
6dl Grönsaksfond
2msk Röd currypasta
1tsk Gurkmeja
1msk Senapsfrön
1msk Garam Masala
1tsk Salt
2dl Basmatiris
1paket (250g) Härkis (indian curry)
Olja till stekningen
Cashewnötter
Färsk koriander
Havrebaserad creme fraiche

Ohjeet

  1. Lägg ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Skala och tärna potatisen, skär blomkålen i portionsbitar.
  4. Tillsätt oljan och krydda med lite salt.
  5. Sprid ut grönsakerna i en stor oljad ugnsform.
  6. Grädda grönsakerna i ca 20 minuter till att de blir lite mjuka.
  7. Värm grönsaksfonden i en kastrull tills den börjar koka.
  8. Tillsätt kryddorna.
  9. Ta formen ur ugnen och sänk värmen till 200 grader.
  10. Tillägg riset och fonden i formen.
  11. Lägg in formen i ugnen i ytterligare 30-40 minuter.
  12. Stek nötterna på torr panna och ställ till sidan för att vänta.
  13. Stek härkis i olja.
  14. Ta formen ur ugnen.
  15. Lägg på koriander, nötter och stekt härkis.
  16. Servera med havre-fraiche.

Kock:

Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi

Testa som följande