Jordgubbspannacotta
Vanligt gelatin är som bekant inte vegetariskt, i detta recept används istället agar agar som är tillverkad av havstång och således helt vegansk! Genom att byta ut visp-/kaffegrädden till soja-/kokosgrädde får du ett helt veganskt recept.
Portioner Förberedelsetid
4portioner 10minuter
Tillagningstid Passiv tid
15minuter 4timmar
Portioner Förberedelsetid
4portioner 10minuter
Tillagningstid Passiv tid
15minuter 4timmar
Ingredienser
Pannacotta
  • 3dl Vispgrädde eller kaffegrädde
  • 1tsk Vaniljsocker
  • 25ml Rörsocker
  • 1/2krm Kanel
  • 250g Frysta jordgubbar
  • 2tsk Agar agar
  • 1/2st Citron, saften ur den
Valnötter i farinsockerlag
  • 50g Farinsocker
  • 1msk Citronsaft
  • 50g Valnötter
Instruktioner
Pannacotta
  1. Koka upp halva mängden grädde tillsammans vaniljsocker, rörsocker, kanel frysta jordgubbar och agar agar.
  2. Låt småkoka några minuter.
  3. Dra av plattan och slå på resten av grädden, pressa i saften av en halv citron.
  4. Mixa gräddblandningen helt slät med stavmixer eller med kannmixer.
  5. Häll i portionsglas och ställ i kallt 3-4 h.
Valnötter i farinsockerlag
  1. Värm farinsocker och citronsaft i en kopp i mikrovågsugn, häll över valnötterna och låt svalna.
  2. Fördela jämt på de 4 pannacottaglasen.
Receptanteckningar

Jordgubbspannacotta med agar agar