Kåldolmar med quinoa, sojakross och linser

Dessa kåldolmar är en vegetarisk variant av de traditionella finska kåldolmarna som ju är fyllda med maletkött. I dessa dolmar har använts quinoa, sojakross och linser som fyllning. Den långa tillredningen och sirapen garanterar en ljuvlig smak. Servera med potatismos och krossade lingon.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Läckra kåldolmar med quinoa, sojakross och linser. Testa exempelvis på helgen och koka tillsammans med familjen!

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Kål
1st Stort kålhuvud eller 2 små
Fyllning
2dl Kokt quinoa
1dl Sojakross
1dl Kokta linser
2st Lökar
2st Vitlökar
1cm Bit färsk ingefära
2st Ägg gulor
1dl Färsk meiram
1st Grönsaks- eller örtbuljongtärning
enligt egen smak Sojasås
enligt egen smak Chiliflingor, malen
Buljong
4dl Kokande vatten
enligt egen smak Sojasås
enligt egen smak Smör
enligt egen smak Mörk sirap
Koka kålen
  1. Ta bort rotdelen av kålen.
  2. Koka upp en fylld stor kastrull med vatten, lägg i hela kålen en stund till att bladen börjar lossna.
  3. Ta loss bladen enskilt och kyl dem under kallt vatten, låt dem torka.
Gör fyllningen
  1. Koka quinoa, sojakross och linser enligt förpackning.
  2. Bryn löken, vitlöken och ingefäran i en stekpanna.
  3. Tillsätt resten av kryddorna, så även den söndersmulade buljongtärningen.
  4. Låt blandningarna svalna lite.
  5. Blanda ihop alla ingredienser sinsemellan och blanda i även ägg gulorna och sojasåsen.
Gör dolmarna
  1. Bred ut kålbladen enskilt på underlag.
  2. Ta bort den hårda delen i roten av bladet och lägg en ordentlig matsked med fyllning i mitten.
  3. Rulla ihop bladen hårt till paket och lägg dem på en ugnsform bredvid varandra.
Tillred buljongen
  1. Ta 4 dl av kålvattnet, tillsätt lite sojasås och smör.
  2. Häll buljongen på dolmarna.
  3. Lägg sirap även ovanpå dolmar.
Gräddning
  1. Grädda dolmarna i ugnen i 200'C grader, tills de får lite färg.
  2. Sänk värmen till 120'C grader och låt gräddas ännu lite över en timme.
  3. Servera med potatismos och krossade lingon!

Kock:

Emmi SilvennoinenEmmi Silvennoinen

Testa som följande

Kåldolmar med quinoa, sojakross och linser

Dessa kåldolmar är en vegetarisk variant av de traditionella finska kåldolmarna som ju är fyllda med maletkött. I dessa dolmar har använts quinoa, sojakross och linser som fyllning. Den långa tillredningen och sirapen garanterar en ljuvlig smak. Servera med potatismos och krossade lingon.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Läckra kåldolmar med quinoa, sojakross och linser. Testa exempelvis på helgen och koka tillsammans med familjen!

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Kål
1st Stort kålhuvud eller 2 små
Fyllning
2dl Kokt quinoa
1dl Sojakross
1dl Kokta linser
2st Lökar
2st Vitlökar
1cm Bit färsk ingefära
2st Ägg gulor
1dl Färsk meiram
1st Grönsaks- eller örtbuljongtärning
enligt egen smak Sojasås
enligt egen smak Chiliflingor, malen
Buljong
4dl Kokande vatten
enligt egen smak Sojasås
enligt egen smak Smör
enligt egen smak Mörk sirap
Koka kålen
  1. Ta bort rotdelen av kålen.
  2. Koka upp en fylld stor kastrull med vatten, lägg i hela kålen en stund till att bladen börjar lossna.
  3. Ta loss bladen enskilt och kyl dem under kallt vatten, låt dem torka.
Gör fyllningen
  1. Koka quinoa, sojakross och linser enligt förpackning.
  2. Bryn löken, vitlöken och ingefäran i en stekpanna.
  3. Tillsätt resten av kryddorna, så även den söndersmulade buljongtärningen.
  4. Låt blandningarna svalna lite.
  5. Blanda ihop alla ingredienser sinsemellan och blanda i även ägg gulorna och sojasåsen.
Gör dolmarna
  1. Bred ut kålbladen enskilt på underlag.
  2. Ta bort den hårda delen i roten av bladet och lägg en ordentlig matsked med fyllning i mitten.
  3. Rulla ihop bladen hårt till paket och lägg dem på en ugnsform bredvid varandra.
Tillred buljongen
  1. Ta 4 dl av kålvattnet, tillsätt lite sojasås och smör.
  2. Häll buljongen på dolmarna.
  3. Lägg sirap även ovanpå dolmar.
Gräddning
  1. Grädda dolmarna i ugnen i 200'C grader, tills de får lite färg.
  2. Sänk värmen till 120'C grader och låt gräddas ännu lite över en timme.
  3. Servera med potatismos och krossade lingon!

Kock:

Emmi SilvennoinenEmmi Silvennoinen

Testa som följande

Kåldolmar med quinoa, sojakross och linser
Dessa kåldolmar är en vegetarisk variant av de traditionella finska kåldolmarna som ju är fyllda med maletkött. I dessa dolmar har använts quinoa, sojakross och linser som fyllning. Den långa tillredningen och sirapen garanterar en ljuvlig smak. Servera med potatismos och krossade lingon.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

Kål
1st Stort kålhuvud eller 2 små
Fyllning
2dl Kokt quinoa
1dl Sojakross
1dl Kokta linser
2st Lökar
2st Vitlökar
1cm Bit färsk ingefära
2st Ägg gulor
1dl Färsk meiram
1st Grönsaks- eller örtbuljongtärning
enligt egen smak Sojasås
enligt egen smak Chiliflingor, malen
Buljong
4dl Kokande vatten
enligt egen smak Sojasås
enligt egen smak Smör
enligt egen smak Mörk sirap

Ohjeet

Koka kålen
  1. Ta bort rotdelen av kålen.
  2. Koka upp en fylld stor kastrull med vatten, lägg i hela kålen en stund till att bladen börjar lossna.
  3. Ta loss bladen enskilt och kyl dem under kallt vatten, låt dem torka.
Gör fyllningen
  1. Koka quinoa, sojakross och linser enligt förpackning.
  2. Bryn löken, vitlöken och ingefäran i en stekpanna.
  3. Tillsätt resten av kryddorna, så även den söndersmulade buljongtärningen.
  4. Låt blandningarna svalna lite.
  5. Blanda ihop alla ingredienser sinsemellan och blanda i även ägg gulorna och sojasåsen.
Gör dolmarna
  1. Bred ut kålbladen enskilt på underlag.
  2. Ta bort den hårda delen i roten av bladet och lägg en ordentlig matsked med fyllning i mitten.
  3. Rulla ihop bladen hårt till paket och lägg dem på en ugnsform bredvid varandra.
Tillred buljongen
  1. Ta 4 dl av kålvattnet, tillsätt lite sojasås och smör.
  2. Häll buljongen på dolmarna.
  3. Lägg sirap även ovanpå dolmar.
Gräddning
  1. Grädda dolmarna i ugnen i 200'C grader, tills de får lite färg.
  2. Sänk värmen till 120'C grader och låt gräddas ännu lite över en timme.
  3. Servera med potatismos och krossade lingon!

Kock:

Emmi SilvennoinenEmmi Silvennoinen

Testa som följande