Den godaste kållådan med rödbetor

Kållåda med rödbeta och fetaost

En mättande rätt på rödbetor och kål.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Sötman i rödbetan och sältan från fetaosten, en härlig kombination.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1/2st Vitkål
1st Fänkol
1st Stor lök
4st Vitlöksklyftor
4st Rödbetor, färska
2msk Honung
1kruka Färsk timjan
3dl Grädde
50g Smör
Salt
Svartpeppar
Olja för stekning
Garnering:
1pkt Fetaost
  1. Strimla alla grönsaker.
  2. Hetta upp stekpannan till medelvärme och tillsätt olja.
  3. Tillsätt vitkål, fänkål och lökstrimlorna.
  4. Rör om och låt grönsakerna bli mjuka i lugn och ro.
  5. Tillsätt vitlöken, rör om.
  6. Smöra ugnsformen och sätt ugnen på 180 grader.
  7. Häll kål-fänkåls-lökblandningen i ugnsformen.
  8. Blanda rödbetsstrimlorna, timjan, honung och kryddorna i en skål.
  9. Häll rödbetsblandningen över kålblandningen och blanda innehållet i ugnsformen väl.
  10. Krydda ännu med svartpeppar vid behov.
  11. Häll grädden överst i formen.
  12. Tillsätt smörtärningar i formen, tryck ner dem jämnt fördelat över hela formen.
  13. Grädda i ungens mittparti ca 80 min beroende på rödbetsstrimlornas storlek och mognad.
  14. Tillsätt i slutskedet den smulade fetaosten ovanpå och grädda tills osten smälter.
  15. Servera.

Kock:

ModeratorModerator

Testa som följande

Kållåda med rödbeta och fetaost

En mättande rätt på rödbetor och kål.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Sötman i rödbetan och sältan från fetaosten, en härlig kombination.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1/2st Vitkål
1st Fänkol
1st Stor lök
4st Vitlöksklyftor
4st Rödbetor, färska
2msk Honung
1kruka Färsk timjan
3dl Grädde
50g Smör
Salt
Svartpeppar
Olja för stekning
Garnering:
1pkt Fetaost
  1. Strimla alla grönsaker.
  2. Hetta upp stekpannan till medelvärme och tillsätt olja.
  3. Tillsätt vitkål, fänkål och lökstrimlorna.
  4. Rör om och låt grönsakerna bli mjuka i lugn och ro.
  5. Tillsätt vitlöken, rör om.
  6. Smöra ugnsformen och sätt ugnen på 180 grader.
  7. Häll kål-fänkåls-lökblandningen i ugnsformen.
  8. Blanda rödbetsstrimlorna, timjan, honung och kryddorna i en skål.
  9. Häll rödbetsblandningen över kålblandningen och blanda innehållet i ugnsformen väl.
  10. Krydda ännu med svartpeppar vid behov.
  11. Häll grädden överst i formen.
  12. Tillsätt smörtärningar i formen, tryck ner dem jämnt fördelat över hela formen.
  13. Grädda i ungens mittparti ca 80 min beroende på rödbetsstrimlornas storlek och mognad.
  14. Tillsätt i slutskedet den smulade fetaosten ovanpå och grädda tills osten smälter.
  15. Servera.

Kock:

ModeratorModerator

Testa som följande

Den godaste kållådan med rödbetor
Kållåda med rödbeta och fetaost
En mättande rätt på rödbetor och kål.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

1/2st Vitkål
1st Fänkol
1st Stor lök
4st Vitlöksklyftor
4st Rödbetor, färska
2msk Honung
1kruka Färsk timjan
3dl Grädde
50g Smör
Salt
Svartpeppar
Olja för stekning
Garnering:
1pkt Fetaost

Ohjeet

  1. Strimla alla grönsaker.
  2. Hetta upp stekpannan till medelvärme och tillsätt olja.
  3. Tillsätt vitkål, fänkål och lökstrimlorna.
  4. Rör om och låt grönsakerna bli mjuka i lugn och ro.
  5. Tillsätt vitlöken, rör om.
  6. Smöra ugnsformen och sätt ugnen på 180 grader.
  7. Häll kål-fänkåls-lökblandningen i ugnsformen.
  8. Blanda rödbetsstrimlorna, timjan, honung och kryddorna i en skål.
  9. Häll rödbetsblandningen över kålblandningen och blanda innehållet i ugnsformen väl.
  10. Krydda ännu med svartpeppar vid behov.
  11. Häll grädden överst i formen.
  12. Tillsätt smörtärningar i formen, tryck ner dem jämnt fördelat över hela formen.
  13. Grädda i ungens mittparti ca 80 min beroende på rödbetsstrimlornas storlek och mognad.
  14. Tillsätt i slutskedet den smulade fetaosten ovanpå och grädda tills osten smälter.
  15. Servera.

Kock:

ModeratorModerator

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.