Kantarellrisotto på korngryn

Den traditionella italienska risottons finska version är kantarell risotto gjord på korngryn som inte alls bleknar vid sidan av det originala receptet. De guldgula kantarellerna känner de flesta igen men har du ett sämre orienteringssinne kan du alltid köpa dem från butikens grönsaksavdelning.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Den traditionella italienska risottons finska version är kantarellrisotto gjord på korngryn.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2dl Korngryn (tex. Torino)
2-3msk Rypsolja
1 Lök
3msk Grönsaks- eller svampfond
1liter Vatten
1dl Vitvin
400g Färska kantareller
rejälklick Smör
150g Crème Fraiche
1dl Stark riven ost
Timjan
Gräslök
Salt
Peppar
  1. Bryn korngrynen och lökeni panna ett par minuter.
  2. Blanda grönsaks/svampfonden och varmt vatten till en buljong, häll i små mängder åt gången i pannan.
  3. Vätskan får bubbla stillsamt så ha plattan på mellanvärme.
  4. Rör om hela tiden, då det ser ut att vätskan dunstar häll i mer.
  5. Tillsätt vin och fortsätt koka till att grynen börja mjukna och du har använt all buljong.
  6. Samtidigt hinner du skära kantarellerna och bryna dem i smör.
  7. Tillsätt de stekta kantarellerna till grynen.
  8. Blanda i creme fraichen.
  9. Krydda med salt och peppar samt örter.
  10. Till sist sätt till den rivna osten och låt den smälta.
  11. Passar med såväl traditionell parmesan som med andra hårda ostar.

Kock:

Aija VuorijärviAija Vuorijärvi

Testa som följande

Kantarellrisotto på korngryn

Den traditionella italienska risottons finska version är kantarell risotto gjord på korngryn som inte alls bleknar vid sidan av det originala receptet. De guldgula kantarellerna känner de flesta igen men har du ett sämre orienteringssinne kan du alltid köpa dem från butikens grönsaksavdelning.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Den traditionella italienska risottons finska version är kantarellrisotto gjord på korngryn.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2dl Korngryn (tex. Torino)
2-3msk Rypsolja
1 Lök
3msk Grönsaks- eller svampfond
1liter Vatten
1dl Vitvin
400g Färska kantareller
rejälklick Smör
150g Crème Fraiche
1dl Stark riven ost
Timjan
Gräslök
Salt
Peppar
  1. Bryn korngrynen och lökeni panna ett par minuter.
  2. Blanda grönsaks/svampfonden och varmt vatten till en buljong, häll i små mängder åt gången i pannan.
  3. Vätskan får bubbla stillsamt så ha plattan på mellanvärme.
  4. Rör om hela tiden, då det ser ut att vätskan dunstar häll i mer.
  5. Tillsätt vin och fortsätt koka till att grynen börja mjukna och du har använt all buljong.
  6. Samtidigt hinner du skära kantarellerna och bryna dem i smör.
  7. Tillsätt de stekta kantarellerna till grynen.
  8. Blanda i creme fraichen.
  9. Krydda med salt och peppar samt örter.
  10. Till sist sätt till den rivna osten och låt den smälta.
  11. Passar med såväl traditionell parmesan som med andra hårda ostar.

Kock:

Aija VuorijärviAija Vuorijärvi

Testa som följande

Kantarellrisotto på korngryn
Den traditionella italienska risottons finska version är kantarell risotto gjord på korngryn som inte alls bleknar vid sidan av det originala receptet. De guldgula kantarellerna känner de flesta igen men har du ett sämre orienteringssinne kan du alltid köpa dem från butikens grönsaksavdelning.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

2dl Korngryn (tex. Torino)
2-3msk Rypsolja
1 Lök
3msk Grönsaks- eller svampfond
1liter Vatten
1dl Vitvin
400g Färska kantareller
rejälklick Smör
150g Crème Fraiche
1dl Stark riven ost
Timjan
Gräslök
Salt
Peppar

Ohjeet

  1. Bryn korngrynen och lökeni panna ett par minuter.
  2. Blanda grönsaks/svampfonden och varmt vatten till en buljong, häll i små mängder åt gången i pannan.
  3. Vätskan får bubbla stillsamt så ha plattan på mellanvärme.
  4. Rör om hela tiden, då det ser ut att vätskan dunstar häll i mer.
  5. Tillsätt vin och fortsätt koka till att grynen börja mjukna och du har använt all buljong.
  6. Samtidigt hinner du skära kantarellerna och bryna dem i smör.
  7. Tillsätt de stekta kantarellerna till grynen.
  8. Blanda i creme fraichen.
  9. Krydda med salt och peppar samt örter.
  10. Till sist sätt till den rivna osten och låt den smälta.
  11. Passar med såväl traditionell parmesan som med andra hårda ostar.

Kock:

Aija VuorijärviAija Vuorijärvi

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad