Kasvislinssikeitto
Helppo ja nopea pehmeän makuinen kasvislinssikeitto. Resepti sopii myös opiskelijan kukkarolle ja keittoa on helppo tehdä isompikin satsi kerralla.
Portioner
3
Portioner
3
Ingredienser
  • 3kpl perunaa
  • 3kpl Porkkanaa
  • 1kpl Sipuli, iso
  • 3dl punaisia linssejä
  • 1/2kpl Purjosipuli
  • 2dl Ruokakermaa
  • 1dl paseerattua tomaattia
  • 5dl Vatten
  • 1/2-1kpl Kasvisliemikuutio
  • 1purkki Bulgarian jogurttia
  • 2rkl Oliiviöljyä
Instruktioner
  1. Kuori ja kuutioi peruna, porkkana, purjosipuli ja sipuli. Kuullota oliiviöljyssä, kunnes saavat hieman väriä. Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes kasvikset alkavat pehmetä.
  2. Huuhtele ja lisää linssit. Anna kiehua kunnes linssit ovat pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kasvisliemikuutio, paseerattu tomaatti ja ruokakerma. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa.
  4. Tarjoile bulgarialaisen jogurtin ja siivutetun purjosipulinkera.
  5. Saat keitosta vegaanisen korvaamalla maitotuotteet esim kaura- tai kookosmaitotuotteilla.
Receptanteckningar

Herkullinen kasvislinssikeitto valmistuu nopeasti eikä käy kukkaron päälle!