Amerikansk key lime pie

Key lime pie

En riktigt Amerikaklassiker med ursprung från Key West i Florida. Denna variant görs så att man låter fyllningen få stå och dra länge och sen silar man bort limeskalet, för att få en så slät och elegant fyllning som möjligt.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Testa på en amerikansk klassiker!

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Fyllning
400g Kondenserad mjölk
4st Äggulor
5st Lime, saft och skal
1tsk Vaniljsocker, äkta
1nypa Salt
Botten
200g Digestivekex
100g Smör
Fyllning
  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
  2. Blanda alla ingredienser.
  3. Låt stå och dra åtminstone 1 h i rumstemperatur.
  4. Sila blandningen för en mjuk och len fyllning.
Botten
  1. Mixa digestivekexen.
  2. Häll på smält smör och rör ihop.
  3. Tryck ut degen i t.ex en 20 cm:s springform.
  4. Grädda i 160 grader i 10 minuter.
  5. Ta ut formen, och häll på fyllningen.
  6. Grädda ytterligare 15 minuter.
  7. Låt pajen svalna.
  8. Servera med färsk lime och vispgrädde.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Key lime pie

En riktigt Amerikaklassiker med ursprung från Key West i Florida. Denna variant görs så att man låter fyllningen få stå och dra länge och sen silar man bort limeskalet, för att få en så slät och elegant fyllning som möjligt.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Testa på en amerikansk klassiker!

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Fyllning
400g Kondenserad mjölk
4st Äggulor
5st Lime, saft och skal
1tsk Vaniljsocker, äkta
1nypa Salt
Botten
200g Digestivekex
100g Smör
Fyllning
  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
  2. Blanda alla ingredienser.
  3. Låt stå och dra åtminstone 1 h i rumstemperatur.
  4. Sila blandningen för en mjuk och len fyllning.
Botten
  1. Mixa digestivekexen.
  2. Häll på smält smör och rör ihop.
  3. Tryck ut degen i t.ex en 20 cm:s springform.
  4. Grädda i 160 grader i 10 minuter.
  5. Ta ut formen, och häll på fyllningen.
  6. Grädda ytterligare 15 minuter.
  7. Låt pajen svalna.
  8. Servera med färsk lime och vispgrädde.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Amerikansk key lime pie
Key lime pie
En riktigt Amerikaklassiker med ursprung från Key West i Florida. Denna variant görs så att man låter fyllningen få stå och dra länge och sen silar man bort limeskalet, för att få en så slät och elegant fyllning som möjligt.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

Fyllning
400g Kondenserad mjölk
4st Äggulor
5st Lime, saft och skal
1tsk Vaniljsocker, äkta
1nypa Salt
Botten
200g Digestivekex
100g Smör

Ohjeet

Fyllning
  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
  2. Blanda alla ingredienser.
  3. Låt stå och dra åtminstone 1 h i rumstemperatur.
  4. Sila blandningen för en mjuk och len fyllning.
Botten
  1. Mixa digestivekexen.
  2. Häll på smält smör och rör ihop.
  3. Tryck ut degen i t.ex en 20 cm:s springform.
  4. Grädda i 160 grader i 10 minuter.
  5. Ta ut formen, och häll på fyllningen.
  6. Grädda ytterligare 15 minuter.
  7. Låt pajen svalna.
  8. Servera med färsk lime och vispgrädde.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!