
![]() |
Key lime pie
En riktigt Amerikaklassiker med ursprung från Key West i Florida. Denna variant görs så att man låter fyllningen få stå och dra länge och sen silar man bort limeskalet, för att få en så slät och elegant fyllning som möjligt.
Testa på en amerikansk klassiker!
Fyllning
Botten
|
Fyllning
Botten
|
![]() |
Key lime pie
En riktigt Amerikaklassiker med ursprung från Key West i Florida. Denna variant görs så att man låter fyllningen få stå och dra länge och sen silar man bort limeskalet, för att få en så slät och elegant fyllning som möjligt.
Testa på en amerikansk klassiker!
|
![]() |

Key lime pie
En riktigt Amerikaklassiker med ursprung från Key West i Florida. Denna variant görs så att man låter fyllningen få stå och dra länge och sen silar man bort limeskalet, för att få en så slät och elegant fyllning som möjligt.
Fyllning
400g | Kondenserad mjölk |
4st | Äggulor |
5st | Lime, saft och skal |
1tsk | Vaniljsocker, äkta |
1nypa | Salt |
Botten
200g | Digestivekex |
100g | Smör |
Fyllning
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
- Blanda alla ingredienser.
- Låt stå och dra åtminstone 1 h i rumstemperatur.
- Sila blandningen för en mjuk och len fyllning.
Botten
- Mixa digestivekexen.
- Häll på smält smör och rör ihop.
- Tryck ut degen i t.ex en 20 cm:s springform.
- Grädda i 160 grader i 10 minuter.
- Ta ut formen, och häll på fyllningen.
- Grädda ytterligare 15 minuter.
- Låt pajen svalna.
- Servera med färsk lime och vispgrädde.