Kikärtsnudelsoppa
Kikärtsnudlar är ett bra alternativ till klassiska nudlar, dessutom väldigt proteinrika och vegansk!
Förberedelsetid
20minuter
Tillagningstid
15minuter
Förberedelsetid
20minuter
Tillagningstid
15minuter
Ingredienser
  • 150g Palsternacka
  • 200g Morot
  • 70g Purjo
  • 150g Zucchini
  • 1st Gul lök
  • 1st Inhemsk spetspaprika
  • 1,6l Vatten
  • 3st Grönsaksbuljongtärningar
  • 200g Kikärtsnudlar
  • 1/2kruka Koriander
  • 1/2st Röd chili
  • Salt och peppar
Instruktioner
  1. Koka upp vattnet tillsammans med buljontärningarna.
  2. Skala under tiden mororten och palsternackan, skär i strimlor.
  3. Skär även purjo, lök, paprika och zucchini i strimlor samt finhacka vitlöken.
  4. Sätt moroten, palsternackan, vitlöken och löken i den kokande buljongen, låt sjuda ca 5 min, tillsätt kikärtsnudlarna samt de övriga grönsakerna förutom koriandern och chilin, låt koka ytterligare 3-4 minuter.
  5. Smaka av soppan med salt och peppar, rör ner grovt hackad koriander samt finhackad chili i den färdiga soppan.
  6. Servera t.ex med ett gott ljust bröd.
Receptanteckningar

Kikärtsnudelsoppa