Kikärtstortillas med halloumiost och avokadoröra
Tortillas gjorda med kikärtsmjöl är ett perfekt alternativ till vanliga tortillas. Fyll med vad du vill, i detta recept är de fyllda med rött ris, paprika, babyspenat och halloumiost samt en avokadoröra.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
|
|
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
|
|
Tortillas som passar dem med glutenfri diet.
Fyllning
1,5dl |
Rött ris (vitt går också bra) |
0,5dl |
Kokosgrädde eller matlagningsgrädde |
Tortillas
|
Kokos- eller olivolja att steka i |
|
Fyllning - Börja med fyllningen.
- Koka riset i 20 minuter, det får gärna ha lite tuggmotstånd kvar.
- Hacka under tiden lök och fräs i olivolja.
- Skär paprikan i små bitar och lägg till i stekpannan.
- Stek tills mjuka.
- Lägg sedan till babyspenat, kryddor och grädde.
- Stek i ytterligare några minuter och häll i en kastrull.
- Tärna under tiden halloumiosten och stek i en torr stekpanna till bitarna fått färg.
- Rör ner halloumiosten i kastrullen och ställ åt sidan medan du gör kikärtstortillas.
Tortillas - Vispa ihop kikärtsmjöl, salt och vatten i en skål.
- Stek i en stekpanna med kokosolja några minuter på vardera sidor.
- Smeten ger 4-5 tortillas.
Avokadoröra - Mosa avokado med en gaffel och skär tomater i små bitar.
- Blanda ihop avokadomos, tomat, limesaft och salt i en liten skål.
- Fyll tortillasen med ris- och halloumiröra och avokado och pressa över lite limesaft.
- Äts med fördel genast efter stekning.
|
|
Nathalie Aurén |
|
|