
![]() |
Krämig linssoppa med ostiga pestobröd
En mustig linssoppa med ett gott pestobröd.
Linssoppa
Till servering:
Ostiga pestobröd:
|
|
![]() |
Krämig linssoppa med ostiga pestobrödEn mustig linssoppa med ett gott pestobröd.
|
![]() |

Krämig linssoppa med ostiga pestobröd
Linssoppa
5st | Vitlöksklyftor |
1st | Lök |
2msk | Matolja |
1msk | Lökpulver |
2msk | Torkad timjan |
2msk | Svartpeppar |
0,5msk | Paprikapulver |
1st | Grönsaksbuljongtärning |
1dl | Vatten |
400g | Tomatkross |
4dl | Röda linser, förkokta |
1msk | Vitvinsettika |
1tsk | Brunt socker |
2dl | Grädde |
Till servering:
Färsk basilika |
Crème Fraiche |
Ostiga pestobröd:
4skivor | Fullkornsbröd |
4msk | Pesto |
200g | Riven ost |
- Värm oljan i kastrullen, tillsätt löken och fräs tills de blir mjuka.
- Tillsätt kryddorna i kastrullen och rör om någon minut.
- Fyll på med grönsaksbuljongen och vatten.
- Sätt till sist tomatkrosset, vitvinsättikan, sockret och grädden.
- Låt koka på mild värme i ca 15–20 minuter.
- Tillred bröden.
- Bre ut peston på varje brödskiva, 1 msk per skiva, och strö riven ost ovanpå.
- Grilla i ugn under grillmotstådet i ca 5 minuter.
- Tillsätt linserna i soppan i slutskedet, koka upp och servera med basilika och crème fraiche.