Krämig linssoppa med ostiga pestobröd
Portioner
4
Tillagningstid
45
Portioner
4
Tillagningstid
45
Ingredienser
Linssoppa
  • 5st Vitlöksklyftor
  • 1st Lök
  • 2msk Matolja
  • 1msk Lökpulver
  • 2msk Torkad timjan
  • 2msk Svartpeppar
  • 0,5msk Paprikapulver
  • 1st Grönsaksbuljongtärning
  • 1dl Vatten
  • 400g Tomatkross
  • 4dl Röda linser, förkokta
  • 1msk Vitvinsettika
  • 1tsk Brunt socker
  • 2dl Grädde
Till servering:
  • Färsk basilika
  • Crème Fraiche
Ostiga pestobröd:
  • 4skivor Fullkornsbröd
  • 4msk Pesto
  • 200g Riven ost
Instruktioner
  1. Värm oljan i kastrullen, tillsätt löken och fräs tills de blir mjuka.
  2. Tillsätt kryddorna i kastrullen och rör om någon minut.
  3. Fyll på med grönsaksbuljongen och vatten.
  4. Sätt till sist tomatkrosset, vitvinsättikan, sockret och grädden.
  5. Låt koka på mild värme i ca 15–20 minuter.
  6. Tillred bröden.
  7. Bre ut peston på varje brödskiva, 1 msk per skiva, och strö riven ost ovanpå.
  8. Grilla i ugn under grillmotstådet i ca 5 minuter.
  9. Tillsätt linserna i soppan i slutskedet, koka upp och servera med basilika och crème fraiche.
Receptanteckningar

En mustig linssoppa med ett gott pestobröd.