Kasvisreseptit

Krämig pastasallad

Smakrik pastasallad gjord på förstklassiga inhemska rotsaker!
(0)
(1006)
Tulosta
Rostade grönsaker:
4stMorötter, små
2stPalsternackor, små
1bit Kålrot, ca 200g
1mskHonung
2mskOlivolja
Flinsalt
Svartpeppar
Sås:
200gFärskost
100gCrème Fraiche
5mskVatten
1stRödlök
5gFinhackad persilja
Svartpeppar
Salt
Pasta:
250gFettucine färskpasta
Till servering:
Pärltomater
Klippta salladsskott
  1. Rostade grönsaker
  2. Ställ ugnen på 250 grader varmluft.
  3. Skala rotsakerna, skär i ca 1 cm:s stavar.
  4. Rosta rotsaksstavarna i het ugn ca 15-18 minuter, så att dom blir rostade men inte brända.
  5. Låt svalna.
  6. Pasta
  7. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, kyl med kallt vatten efteråt.
  8. Sås
  9. Rör under tiden ihop såsen: blanda alla ingredienser i en skål omsorgsfullt, smaka av med salt och svartpeppar.
  10. Blanda pasta, rostade rotsakerna och såsen.
  11. Servering
  12. Strö över halverade Snäxi tomater och färska salladsskott.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.