Krämig pumpa- & paprikasoppa

Krämig pumpa- & paprikasoppa

En värmande och god soppa med pumpa och paprika.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Servera med lite grädde och färsk timjan.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1st Butternutpumpa, ca 1-1.5kg
1tsk Olja
1tsk Flingsalt
1st Gul lök
3-4st Vitlöksklyftor
1msk Olja
400ml Kokosmjölk
2dl Vatten
3tsk Salt
2tsk Timjan
1krm Svartpeppar
0.5tsk Chilipulver
Färsk timjan och lite grädde att dekorera med
  1. Värm ugnen till 175° (varmluft).
  2. Halvera pumpan på längden och gröp ur fröna.
  3. Om du vill kan du spara fröna och till exempel rosta dem i en stekpanna.
  4. Placera pumpahalvorna med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Skölj och halvera spetspaprikorna, ta bort fröna.
  6. Lägg på plåten tillsammans med pumpan.
  7. Lägg olja på paprikahalvorna och strö över salt.
  8. Rosta pumpa och paprika i mitten av ugnen i 30 minuter.
  9. Ta ut paprikorna och rosta pumpan i ytterligare 20 minuter.
  10. Hacka lök och vitlök och fräs i olja i en större kastrull.
  11. Låt pumpaköttet svalna innan du gröper ut det med en sked och lägger i kastrullen.
  12. Lägg till kokosmjölk och mixa med en stavmixer.
  13. Lägg till vatten, rostad paprika och kryddor.
  14. Mixa soppan slät.
  15. Låt slutligen soppan koka upp, smaka och tillsätt mera kryddor enligt smak.
  16. Servera med lite grädde och färsk timjan.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Krämig pumpa- & paprikasoppa

En värmande och god soppa med pumpa och paprika.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Servera med lite grädde och färsk timjan.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1st Butternutpumpa, ca 1-1.5kg
1tsk Olja
1tsk Flingsalt
1st Gul lök
3-4st Vitlöksklyftor
1msk Olja
400ml Kokosmjölk
2dl Vatten
3tsk Salt
2tsk Timjan
1krm Svartpeppar
0.5tsk Chilipulver
Färsk timjan och lite grädde att dekorera med
  1. Värm ugnen till 175° (varmluft).
  2. Halvera pumpan på längden och gröp ur fröna.
  3. Om du vill kan du spara fröna och till exempel rosta dem i en stekpanna.
  4. Placera pumpahalvorna med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Skölj och halvera spetspaprikorna, ta bort fröna.
  6. Lägg på plåten tillsammans med pumpan.
  7. Lägg olja på paprikahalvorna och strö över salt.
  8. Rosta pumpa och paprika i mitten av ugnen i 30 minuter.
  9. Ta ut paprikorna och rosta pumpan i ytterligare 20 minuter.
  10. Hacka lök och vitlök och fräs i olja i en större kastrull.
  11. Låt pumpaköttet svalna innan du gröper ut det med en sked och lägger i kastrullen.
  12. Lägg till kokosmjölk och mixa med en stavmixer.
  13. Lägg till vatten, rostad paprika och kryddor.
  14. Mixa soppan slät.
  15. Låt slutligen soppan koka upp, smaka och tillsätt mera kryddor enligt smak.
  16. Servera med lite grädde och färsk timjan.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Krämig pumpa- & paprikasoppa
Krämig pumpa- & paprikasoppa
En värmande och god soppa med pumpa och paprika.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

1st Butternutpumpa, ca 1-1.5kg
1tsk Olja
1tsk Flingsalt
1st Gul lök
3-4st Vitlöksklyftor
1msk Olja
400ml Kokosmjölk
2dl Vatten
3tsk Salt
2tsk Timjan
1krm Svartpeppar
0.5tsk Chilipulver
Färsk timjan och lite grädde att dekorera med

Ohjeet

  1. Värm ugnen till 175° (varmluft).
  2. Halvera pumpan på längden och gröp ur fröna.
  3. Om du vill kan du spara fröna och till exempel rosta dem i en stekpanna.
  4. Placera pumpahalvorna med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Skölj och halvera spetspaprikorna, ta bort fröna.
  6. Lägg på plåten tillsammans med pumpan.
  7. Lägg olja på paprikahalvorna och strö över salt.
  8. Rosta pumpa och paprika i mitten av ugnen i 30 minuter.
  9. Ta ut paprikorna och rosta pumpan i ytterligare 20 minuter.
  10. Hacka lök och vitlök och fräs i olja i en större kastrull.
  11. Låt pumpaköttet svalna innan du gröper ut det med en sked och lägger i kastrullen.
  12. Lägg till kokosmjölk och mixa med en stavmixer.
  13. Lägg till vatten, rostad paprika och kryddor.
  14. Mixa soppan slät.
  15. Låt slutligen soppan koka upp, smaka och tillsätt mera kryddor enligt smak.
  16. Servera med lite grädde och färsk timjan.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!