Kategorier

Svårighetsgrad

Krispig vitlöksbataat

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

½-1 Batat
0,5dl Olivolja
3 Vitlöksklyftor
0,5-1dl Riven parmesanost
Svartpeppar
Färska örter eller vårlök
  1. Skala bataten
  2. Skär bataten i ca 2 cm tjocka skivor.
  3. Värm ugnen till 200 grader.
  4. Rada ut batatskivorna på ugnsplåten och grädda i ca 20 minuter tills de är mjuka.
  5. Mosa mitten av batatskivorna eller riv det med gaffel så att det blir mos.
  6. Blanda olivolja och vitlök.
  7. Sätt vitlöksoljan på den mosade delen av batatskivorna.
  8. Strö över riven parmesanost.
  9. Rosta i ugn i ca 5-10 minuter så att osten får en fin färg och bataten blir krispiga.
  10. Dekorera med färska örter så som basilika och krydda med malen svartpeppar.

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Krispig vitlöksbataat

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

½-1 Batat
0,5dl Olivolja
3 Vitlöksklyftor
0,5-1dl Riven parmesanost
Svartpeppar
Färska örter eller vårlök
  1. Skala bataten
  2. Skär bataten i ca 2 cm tjocka skivor.
  3. Värm ugnen till 200 grader.
  4. Rada ut batatskivorna på ugnsplåten och grädda i ca 20 minuter tills de är mjuka.
  5. Mosa mitten av batatskivorna eller riv det med gaffel så att det blir mos.
  6. Blanda olivolja och vitlök.
  7. Sätt vitlöksoljan på den mosade delen av batatskivorna.
  8. Strö över riven parmesanost.
  9. Rosta i ugn i ca 5-10 minuter så att osten får en fin färg och bataten blir krispiga.
  10. Dekorera med färska örter så som basilika och krydda med malen svartpeppar.

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Svårighetsgrad

Krispig vitlöksbataat
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

½-1 Batat
0,5dl Olivolja
3 Vitlöksklyftor
0,5-1dl Riven parmesanost
Svartpeppar
Färska örter eller vårlök

Ohjeet

  1. Skala bataten
  2. Skär bataten i ca 2 cm tjocka skivor.
  3. Värm ugnen till 200 grader.
  4. Rada ut batatskivorna på ugnsplåten och grädda i ca 20 minuter tills de är mjuka.
  5. Mosa mitten av batatskivorna eller riv det med gaffel så att det blir mos.
  6. Blanda olivolja och vitlök.
  7. Sätt vitlöksoljan på den mosade delen av batatskivorna.
  8. Strö över riven parmesanost.
  9. Rosta i ugn i ca 5-10 minuter så att osten får en fin färg och bataten blir krispiga.
  10. Dekorera med färska örter så som basilika och krydda med malen svartpeppar.

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Krämig pumpa- & paprikasoppa
Krämig pumpa- & paprikasoppa

Servera med lite grädde och färsk timjan.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat & zucchinigratäng med fetaost
Tomat & zucchinigratäng med fetaost

Serveras varm som tillbehör till huvudrätten eller som förrätt.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Äppelpaj
Äppelsmulpaj med två ingredienser

Servera med en klick grädde eller vaniljglass.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Picklad rödlök med chili
Picklad rödlök med chili

Löken är klar att serveras efter ett par timmar, håller 1-2 veckor i kylskåp.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Värmande batatsoppa med tomat
Batatsoppa med tomat

Servera med en klick grädde och färska örter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Vegetarisk gulasch
Vegetarisk gulasch

Låt svalna en aning innan servering, servera gärna med en klick gräddfil eller creme fraiche.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Vegetarisk pasta bolognese
Vegetarisk pasta bolognese

Enkel och snabb mat till vardagen!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inlagd gurka med dill
Inlagd gurka med dill

Gurkan är klar att serveras efter ett par timmar, håller 1-2 veckor i kylskåp.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!