Kategorier

Svårighetsgrad

Kryddig grönsakswok

Den kryddiga grönsakswoken är snabb att tillreda. I en wok går det att använda i princip vilka grönsaker som helst, detta är nämligen en rätt som är suverän för att undvika svinn på mat. Det viktiga är att inte tillreda grönsakerna för mycket, de måste nog ha tuggmotstånd.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Grönsakswok en rätt som är snabb att tillreda och en underbart kryddig sådan. Servera woken för omväxlingsskull med kokt inhemskt korn.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1st Lök
3st Morötter
100g Champinjoner
1st Spetspaprika
100g Kinakål
Olja
1/2dl Appelsinmarmelad
2rkl riven färsk ingefära
2st Vitlöksklyftor
1msk Srirachaa
2msk Sojasås
2msk Vitvinsetikka
1msk Maizena
1/2msk Sesamolja
Färsk koriander
Färsk chili
  1. Börja med att förbereda grönsakerna.
  2. Skala löken och skär den i strimlor.
  3. Skala morötterna och skiva dem.
  4. Skär även champinjonerna i skivor, spetspaprikan i ringar och kinakålen i ordentliga munsbitar.
  5. Riv ingefäran och hacka vitlöksklyftorna till såsen.
  6. Värm en skvätt olja i wokpannan och fräs lök och morot i några minuter.
  7. Tillsätt champinjonerna och fortsätt fräs ett par minuter.
  8. Tillsätt spetspaprika och kinakål och låt sjuda en stund.
  9. Blanda ihop apelsinmarmelad, riven ingefära, hackad vitlök, sriracha, sojasås, vitvinsetikka, maizena och sesamolja.
  10. Häll såsen i pannan över grönsakerna och låt koka upp.
  11. Smaka av woken och tillsätt vid behov salt.
  12. Färdigställ woken med hackad koriander samt hackad färsk chili och servera med tex kokt korn.

Kock:

Satokausi KalenteriSatokausi Kalenteri

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Kryddig grönsakswok

Den kryddiga grönsakswoken är snabb att tillreda. I en wok går det att använda i princip vilka grönsaker som helst, detta är nämligen en rätt som är suverän för att undvika svinn på mat. Det viktiga är att inte tillreda grönsakerna för mycket, de måste nog ha tuggmotstånd.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Grönsakswok en rätt som är snabb att tillreda och en underbart kryddig sådan. Servera woken för omväxlingsskull med kokt inhemskt korn.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1st Lök
3st Morötter
100g Champinjoner
1st Spetspaprika
100g Kinakål
Olja
1/2dl Appelsinmarmelad
2rkl riven färsk ingefära
2st Vitlöksklyftor
1msk Srirachaa
2msk Sojasås
2msk Vitvinsetikka
1msk Maizena
1/2msk Sesamolja
Färsk koriander
Färsk chili
  1. Börja med att förbereda grönsakerna.
  2. Skala löken och skär den i strimlor.
  3. Skala morötterna och skiva dem.
  4. Skär även champinjonerna i skivor, spetspaprikan i ringar och kinakålen i ordentliga munsbitar.
  5. Riv ingefäran och hacka vitlöksklyftorna till såsen.
  6. Värm en skvätt olja i wokpannan och fräs lök och morot i några minuter.
  7. Tillsätt champinjonerna och fortsätt fräs ett par minuter.
  8. Tillsätt spetspaprika och kinakål och låt sjuda en stund.
  9. Blanda ihop apelsinmarmelad, riven ingefära, hackad vitlök, sriracha, sojasås, vitvinsetikka, maizena och sesamolja.
  10. Häll såsen i pannan över grönsakerna och låt koka upp.
  11. Smaka av woken och tillsätt vid behov salt.
  12. Färdigställ woken med hackad koriander samt hackad färsk chili och servera med tex kokt korn.

Kock:

Satokausi KalenteriSatokausi Kalenteri

Testa som följande

Svårighetsgrad

Kryddig grönsakswok
Den kryddiga grönsakswoken är snabb att tillreda. I en wok går det att använda i princip vilka grönsaker som helst, detta är nämligen en rätt som är suverän för att undvika svinn på mat. Det viktiga är att inte tillreda grönsakerna för mycket, de måste nog ha tuggmotstånd.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

1st Lök
3st Morötter
100g Champinjoner
1st Spetspaprika
100g Kinakål
Olja
1/2dl Appelsinmarmelad
2rkl riven färsk ingefära
2st Vitlöksklyftor
1msk Srirachaa
2msk Sojasås
2msk Vitvinsetikka
1msk Maizena
1/2msk Sesamolja
Färsk koriander
Färsk chili

Ohjeet

  1. Börja med att förbereda grönsakerna.
  2. Skala löken och skär den i strimlor.
  3. Skala morötterna och skiva dem.
  4. Skär även champinjonerna i skivor, spetspaprikan i ringar och kinakålen i ordentliga munsbitar.
  5. Riv ingefäran och hacka vitlöksklyftorna till såsen.
  6. Värm en skvätt olja i wokpannan och fräs lök och morot i några minuter.
  7. Tillsätt champinjonerna och fortsätt fräs ett par minuter.
  8. Tillsätt spetspaprika och kinakål och låt sjuda en stund.
  9. Blanda ihop apelsinmarmelad, riven ingefära, hackad vitlök, sriracha, sojasås, vitvinsetikka, maizena och sesamolja.
  10. Häll såsen i pannan över grönsakerna och låt koka upp.
  11. Smaka av woken och tillsätt vid behov salt.
  12. Färdigställ woken med hackad koriander samt hackad färsk chili och servera med tex kokt korn.

Kock:

Satokausi KalenteriSatokausi Kalenteri

Testa som följande

Nässelsoppa
Nässelsoppa med chili

Har du inte provat på nässelsoppa förr så gör det!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Ärthummus
Ärthummus

Servera som tillbehör till sallader eller som grönsaksdipp.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Pastasallad