Lasagne

Lasagne

Ännu en riktig husmorsklassiker, med lite hetta från harissapastan och matighet från bönorna!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Lasange med harissa och cannellinibönor

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

500g Lasagneplattor, fullkorn
100g Ost, riven
Bönsås
~450g Cannellinibönor, kokta
1st Paprika
1st Lök, stor, gul
1st Solo vitlök
1/3kruka Oregano, färsk
1/2st Zucchini
1st Morot
50g Smör eller olja
1st Buljongtärning
4dl Tomat, krossad
4dl Vatten
2tl Harissapasta
2tl Salt
Ostsås
6dl Mjölk, röd
1st Buljongtärning
1msk Maizena
0,5dl Vatten
175g Riven pizzaostmix
Bönsåsen
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj bönorna och låt rinna av.
  3. Finhacka paprika, lök, vitlök och oreganon.
  4. Skala moroten och riv tillsammans med zucchinin på den grövre sidan.
  5. Fräs alla grönsaker i matfett i en stekpanna, häll på tomatkross, vatten, harissapasta och salt.
  6. Låt såsen småputtra ca 10-15 minuter tills såsen tjocknat rejält.
  7. Gör under tiden ostsåsen.
Ostsåsen
  1. Koka upp mjölken tillsammans med buljongtärningen.
  2. Red av mjölkblandningen med maizena som rörs ut i vatten.
  3. Tillsätt osten och låt koka upp.
Lasagne
  1. Varva lasangeplattor med bönsås och ostsås, börja och avsluta med ostsåsen.
  2. Lägg riven ost överst på lasangen.
  3. Grädda i ugn i 50-55 minuter.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Lasagne

Ännu en riktig husmorsklassiker, med lite hetta från harissapastan och matighet från bönorna!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Lasange med harissa och cannellinibönor

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

500g Lasagneplattor, fullkorn
100g Ost, riven
Bönsås
~450g Cannellinibönor, kokta
1st Paprika
1st Lök, stor, gul
1st Solo vitlök
1/3kruka Oregano, färsk
1/2st Zucchini
1st Morot
50g Smör eller olja
1st Buljongtärning
4dl Tomat, krossad
4dl Vatten
2tl Harissapasta
2tl Salt
Ostsås
6dl Mjölk, röd
1st Buljongtärning
1msk Maizena
0,5dl Vatten
175g Riven pizzaostmix
Bönsåsen
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj bönorna och låt rinna av.
  3. Finhacka paprika, lök, vitlök och oreganon.
  4. Skala moroten och riv tillsammans med zucchinin på den grövre sidan.
  5. Fräs alla grönsaker i matfett i en stekpanna, häll på tomatkross, vatten, harissapasta och salt.
  6. Låt såsen småputtra ca 10-15 minuter tills såsen tjocknat rejält.
  7. Gör under tiden ostsåsen.
Ostsåsen
  1. Koka upp mjölken tillsammans med buljongtärningen.
  2. Red av mjölkblandningen med maizena som rörs ut i vatten.
  3. Tillsätt osten och låt koka upp.
Lasagne
  1. Varva lasangeplattor med bönsås och ostsås, börja och avsluta med ostsåsen.
  2. Lägg riven ost överst på lasangen.
  3. Grädda i ugn i 50-55 minuter.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Lasagne
Lasagne
Ännu en riktig husmorsklassiker, med lite hetta från harissapastan och matighet från bönorna!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

500g Lasagneplattor, fullkorn
100g Ost, riven
Bönsås
~450g Cannellinibönor, kokta
1st Paprika
1st Lök, stor, gul
1st Solo vitlök
1/3kruka Oregano, färsk
1/2st Zucchini
1st Morot
50g Smör eller olja
1st Buljongtärning
4dl Tomat, krossad
4dl Vatten
2tl Harissapasta
2tl Salt
Ostsås
6dl Mjölk, röd
1st Buljongtärning
1msk Maizena
0,5dl Vatten
175g Riven pizzaostmix

Ohjeet

Bönsåsen
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj bönorna och låt rinna av.
  3. Finhacka paprika, lök, vitlök och oreganon.
  4. Skala moroten och riv tillsammans med zucchinin på den grövre sidan.
  5. Fräs alla grönsaker i matfett i en stekpanna, häll på tomatkross, vatten, harissapasta och salt.
  6. Låt såsen småputtra ca 10-15 minuter tills såsen tjocknat rejält.
  7. Gör under tiden ostsåsen.
Ostsåsen
  1. Koka upp mjölken tillsammans med buljongtärningen.
  2. Red av mjölkblandningen med maizena som rörs ut i vatten.
  3. Tillsätt osten och låt koka upp.
Lasagne
  1. Varva lasangeplattor med bönsås och ostsås, börja och avsluta med ostsåsen.
  2. Lägg riven ost överst på lasangen.
  3. Grädda i ugn i 50-55 minuter.