
![]() |
Lingonkokta päron
Syran i lingonen och sötman i päronen blir en gudomlig efterrätt.
Servera de lingonkokta päronen med vaniljglass.
|
|
![]() |
Lingonkokta päron
Syran i lingonen och sötman i päronen blir en gudomlig efterrätt.
Servera de lingonkokta päronen med vaniljglass.
|
![]() |

Lingonkokta päron
Syran i lingonen och sötman i päronen blir en gudomlig efterrätt.
4st | Päron, kärnfria |
3msk | Rörsocker |
1,5dl | Frysta lingon |
1tsk | Vaniljsocker |
1krm | Kanel |
6dl | Vatten |
- Skala päronen, lämna kvar skaftet. Skär botten rak på päronen så är det lättare att få dem att stå på tallriken sen.
- Placera päronen i en kastrull, häll på resten av ingredienserna. Låt päronen puttra ca 15 minuter, om päronen som du använder är väldigt omogna så låt koka några minuter extra, känn med en kniv när dom är helt mjuka.
- Lyft upp ur lagen och låt svalna några minuter innan servering.
- Servera med de kokta lingonen och glass, vaniljsås eller vispgrädde.