Kasvisreseptit

Lunchsallad

Matig sallad med fina grönsaker från Närpes och inhemska olika matgryn av sorterna havre, korn, råg och vete! Och förstås halloumi, för alla älskar halloumi!
(0)
(677)
Tulosta
Sallad
1dlInhemska matgryn, råa
1påseIssallad
Salt
0,5krukaFärsk rucola
400gHalloumi
1mskOlivolja
1,5dlVatten
0,5askDunne-tomater
1stInhemsk spetspaprika
10stVindruvor, mörka
Till servering
Salladsskott eller örter
En god olja
  1. Koka matgrynen i lättsaltat vatten.
  2. Skär och tvätta sallad samt rucola, slunga i salladsslunga vid behov.
  3. Skär halloumin i ca 1 cm tjocka skivor, stek i het stekpanna i olivolja.
  4. Låt både grynen och halloumin svalna något.
  5. Skär tomater, paprika och vindruvor i mindre bitar.
  6. Montera en rejäl salladsbas åt dig på en stor flat tallrik.
  7. Strö över tomat, paprika och vindruvor.
  8. Tillsätt matgrynen samt halloumin.
  9. Ringla över olja och toppa med salladsskott eller färska örter.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.