
![]() |
Makaronilåda
Makaronilådan är klassikern som aldrig går ur tiden. Denna vegetariska variant är till mycket lik den traditionella, men fullproppad av goda rotsaker och med en touch av pepparrot.
Klassikern fylld med rotsaker!
Makaronilåda
Äggstanning
Toppa med
|
Makaronilåda
Äggstanning och topping
|
![]() |
Makaronilåda
Makaronilådan är klassikern som aldrig går ur tiden. Denna vegetariska variant är till mycket lik den traditionella, men fullproppad av goda rotsaker och med en touch av pepparrot.
Klassikern fylld med rotsaker!
|
![]() |

Makaronilåda
Makaronilådan är klassikern som aldrig går ur tiden. Denna vegetariska variant är till mycket lik den traditionella, men fullproppad av goda rotsaker och med en touch av pepparrot.
Makaronilåda
1påse | Makaroner, 400g |
250g | Morot |
250g | Palsternacka |
150g | Selleri |
2st | Lökar, gula |
40g | Pepparrot |
1 msk | Olja |
100g | Ost, riven |
Äggstanning
6dl | Mjöl, röd |
3st | Ägg |
1/2tsk | Salt |
1krm | Vitpeppar |
Toppa med
2msk | Skorpsmulor |
Makaronilåda
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen, häll av i durkslag.
- Skala under tiden rotsakerna.
- Skär allt i ca 1 cm:s tärningar förutom pepparroten, riv den fint och sätt åt sidan.
- Fräs rotsakerna i rypsolja i en stekpanna.
- Blanda de kokta makaronerna tillsammans med de frästa rotsakerna, den rivna pepparroten och den rivna osten.
- Häll allt i en ugnsform.
Äggstanning och topping
- Rör ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över makaroniblandningen.
- Pudra över skorpsmulor.
- Grädda i ugn ca 30-40 minuter, tills äggstanningen stelnat.