Medelhavsinspirerad makaronilåda

Makaronilåda

Makaronilådan är klassikern som aldrig går ur tiden. Denna vegetariska variant är till mycket lik den traditionella, men fullproppad av goda rotsaker och med en touch av pepparrot.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Klassikern fylld med rotsaker!

 

Portioner

personer
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Makaronilåda
1påse Makaroner, 400g
250g Morot
250g Palsternacka
150g Selleri
2st Lökar, gula
40g Pepparrot
1 msk Olja
100g Ost, riven
Äggstanning
6dl Mjöl, röd
3st Ägg
1/2tsk Salt
1krm Vitpeppar
Toppa med
2msk Skorpsmulor
Makaronilåda
  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen, häll av i durkslag.
  3. Skala under tiden rotsakerna.
  4. Skär allt i ca 1 cm:s tärningar förutom pepparroten, riv den fint och sätt åt sidan.
  5. Fräs rotsakerna i rypsolja i en stekpanna.
  6. Blanda de kokta makaronerna tillsammans med de frästa rotsakerna, den rivna pepparroten och den rivna osten.
  7. Häll allt i en ugnsform.
Äggstanning och topping
  1. Rör ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över makaroniblandningen.
  2. Pudra över skorpsmulor.
  3. Grädda i ugn ca 30-40 minuter, tills äggstanningen stelnat.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Makaronilåda

Makaronilådan är klassikern som aldrig går ur tiden. Denna vegetariska variant är till mycket lik den traditionella, men fullproppad av goda rotsaker och med en touch av pepparrot.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Klassikern fylld med rotsaker!

 

Portioner

personer
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Makaronilåda
1påse Makaroner, 400g
250g Morot
250g Palsternacka
150g Selleri
2st Lökar, gula
40g Pepparrot
1 msk Olja
100g Ost, riven
Äggstanning
6dl Mjöl, röd
3st Ägg
1/2tsk Salt
1krm Vitpeppar
Toppa med
2msk Skorpsmulor
Makaronilåda
  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen, häll av i durkslag.
  3. Skala under tiden rotsakerna.
  4. Skär allt i ca 1 cm:s tärningar förutom pepparroten, riv den fint och sätt åt sidan.
  5. Fräs rotsakerna i rypsolja i en stekpanna.
  6. Blanda de kokta makaronerna tillsammans med de frästa rotsakerna, den rivna pepparroten och den rivna osten.
  7. Häll allt i en ugnsform.
Äggstanning och topping
  1. Rör ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över makaroniblandningen.
  2. Pudra över skorpsmulor.
  3. Grädda i ugn ca 30-40 minuter, tills äggstanningen stelnat.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Medelhavsinspirerad makaronilåda
Makaronilåda
Makaronilådan är klassikern som aldrig går ur tiden. Denna vegetariska variant är till mycket lik den traditionella, men fullproppad av goda rotsaker och med en touch av pepparrot.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
personer

Recept

Makaronilåda
1påse Makaroner, 400g
250g Morot
250g Palsternacka
150g Selleri
2st Lökar, gula
40g Pepparrot
1 msk Olja
100g Ost, riven
Äggstanning
6dl Mjöl, röd
3st Ägg
1/2tsk Salt
1krm Vitpeppar
Toppa med
2msk Skorpsmulor

Ohjeet

Makaronilåda
  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen, häll av i durkslag.
  3. Skala under tiden rotsakerna.
  4. Skär allt i ca 1 cm:s tärningar förutom pepparroten, riv den fint och sätt åt sidan.
  5. Fräs rotsakerna i rypsolja i en stekpanna.
  6. Blanda de kokta makaronerna tillsammans med de frästa rotsakerna, den rivna pepparroten och den rivna osten.
  7. Häll allt i en ugnsform.
Äggstanning och topping
  1. Rör ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över makaroniblandningen.
  2. Pudra över skorpsmulor.
  3. Grädda i ugn ca 30-40 minuter, tills äggstanningen stelnat.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.