Minipavlovas
Frasig och seg maräng, syrlighet från lemoncurden, vispad grädde och färska bär, vem kan motstå det?
Portioner Förberedelsetid
6stycken 30minuter
Tillagningstid
50minuter
Portioner Förberedelsetid
6stycken 30minuter
Tillagningstid
50minuter
Ingredienser
Maränger
  • 3st Äggvitor
  • 3dl Strösocker
  • 1tsk Vaniljsocker
  • 1tsk Pressad citronsaft
Lemoncurd, 1 sats
  • 2st Ekologista citroner
  • 2st Ägg
  • 2dl Strösocker
  • 80g Smör
  • Vatten
Till servering
  • Vispad grädde
  • Färska bär
  • Ananaskörsbär
  • Körvel eller citronmeliss
  • Florsocker
  • Kakaopulver
Instruktioner
Maränger
  1. Separera äggvitor och gulor.
  2. Vispa äggvitorna fluffiga i 2-3 minuter på hög effekt.
  3. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ytterligare 2-3 minuter tills marängsmeten blir glansig.
  4. Grädda 15 minuter 150 grader, sänk värmen och grädda ytterligare 30 minuter.
  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt.
Lemoncurd, 1 sats
  1. Riv skalet av citronerna, pressa saften ur citronerna och blanda ihop.
  2. Tillsätt ägg och strösocker, låt sjuda på låg effekt under omrörning eller i en skål över vattenbad.
  3. Dra av plattan, blanda ner smör och rör till en jämn kräm.
  4. Låt svalna helt.
Montering och dekorering
  1. Montera pavlovorna med marängen längst ner, ringla över lemoncurd, spritsa eller skopa på vispad grädde.
  2. Toppa med färska bär, några örtblad, pudra över rikligt med florsocker och en liten dunst med kakaopulver.
Receptanteckningar

Minipavlovas med lemoncurd, färska bär och vispad grädde.