
![]() |
Morots-jordnötshummus
Speciell, superdelikat och billig. Servera med ditt favoritbröd eller med råa grönsaker.
Strö över ätbara blommor och servera med säsongens grönsaker.
|
|
![]() |
Morots-jordnötshummus
Speciell, superdelikat och billig. Servera med ditt favoritbröd eller med råa grönsaker.
Strö över ätbara blommor och servera med säsongens grönsaker.
|
![]() |

Morots-jordnötshummus
Speciell, superdelikat och billig. Servera med ditt favoritbröd eller med råa grönsaker.
2dl | Solrosolja |
4st | Vitlöksklyftor |
2st | Schalottenlökar |
1tsk | Jeera (ostkummin) |
1/2tsk | Chiliflingor |
500g | Morötter |
1liter | Grönsaksbuljong |
2msk | Ättika |
Havssalt |
Svartpeppar från kvarn |
1dl | Olivolja |
1/2burk | Jordnötssmör |
- Fräs de 5 första ingredienserna mjuka i en kastrull.
- Skala och tärna morötterna och tillsätt dem i kastrullen.
- Fräs tills de fått fin färg.
- Tillsätt grönsaksbuljongen och ättikan.
- Koka på hög värme i 20 minuter eller tills morötterna tydligt har mjuknat.
- Tillsätt till sist olivolja och jordnötssmöret. (rekommenderar Urtekram som är ekologiskt).
- Mixa med blender till en fluffig hummussmet.
- Bred ut hummusen på ett stort fat och strö över ätbara blommor, säsongens grönsaker och/eller bär och om du önskar saffran (som på bilden).