Morots-jordnötshummus
Speciell, superdelikat och billig. Servera med ditt favoritbröd eller med råa grönsaker.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 2dl Solrosolja
  • 4st Vitlöksklyftor
  • 2st Schalottenlökar
  • 1tsk Jeera (ostkummin)
  • 1/2tsk Chiliflingor
  • 500g Morötter
  • 1liter Grönsaksbuljong
  • 2msk Ättika
  • Havssalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 1dl Olivolja
  • 1/2burk Jordnötssmör
Instruktioner
  1. Fräs de 5 första ingredienserna mjuka i en kastrull.
  2. Skala och tärna morötterna och tillsätt dem i kastrullen.
  3. Fräs tills de fått fin färg.
  4. Tillsätt grönsaksbuljongen och ättikan.
  5. Koka på hög värme i 20 minuter eller tills morötterna tydligt har mjuknat.
  6. Tillsätt till sist olivolja och jordnötssmöret. (rekommenderar Urtekram som är ekologiskt).
  7. Mixa med blender till en fluffig hummussmet.
  8. Bred ut hummusen på ett stort fat och strö över ätbara blommor, säsongens grönsaker och/eller bär och om du önskar saffran (som på bilden).
Receptanteckningar

Strö över ätbara blommor och servera med säsongens grönsaker.