
![]() |
Morotsgryta
Servera med valfritt ris, för extra hetta tillsätt lite finhackad chili vid servering.
Morotsgryta med kokos och röd curry.
|
|
![]() |
Morotsgryta
Servera med valfritt ris, för extra hetta tillsätt lite finhackad chili vid servering.
Morotsgryta med kokos och röd curry.
|
![]() |

Morotsgryta
Servera med valfritt ris, för extra hetta tillsätt lite finhackad chili vid servering.
500g | Morot |
2st | Schalottenlökar |
1/2st | Vitlök |
2msk | Rypsolja |
2tsk | Currypasta, röd |
4dl | Vatten |
1st | Grönsaksbuljongtärning |
4dl | Kokosmjölk 1 burk |
100g | Bönor, långa, gröna |
Salt, vitpeppar |
- Skala morötterna, lökarna och vitlöken.
- Skär morot i 2-3 cm:s bitar, löken i ringar och finhacka eller pressa vitlöken.
- Fräs morot, lök och vitlök i rypsolja i en stor stekpanna.
- Fräs mot slutet med currypasta, häll på vatten samt buljongtärning och låten såsen puttra 15 minuter.
- Häll därefter på 1 burk kokosmjölk och bönorna, koka ytterligare 4-5 minuter.
- Smaka av grytan med salt och peppar vid behov.
- Servera med valfritt ris, för extra hetta tillsätt lite finhackad chili vid servering.