Kasvisreseptit

Morotsgryta

Servera med valfritt ris, för extra hetta tillsätt lite finhackad chili vid servering.
(2)
(2032)
Tulosta
500gMorot
2stSchalottenlökar
0,5stvitlök
2mskRypsolja
2tskCurrypasta, röd
4dlVatten
1stGrönsaksbuljongtärning
4dlKokosmjölk 1 burk
100gBönor, långa, gröna
Salt, vitpeppar
  1. Skala morötterna, lökarna och vitlöken.
  2. Skär morot i 2-3 cm:s bitar, löken i ringar och finhacka eller pressa vitlöken.
  3. Fräs morot, lök och vitlök i rypsolja i en stor stekpanna.
  4. Fräs mot slutet med currypasta, häll på vatten samt buljongtärning och låten såsen puttra 15 minuter.
  5. Häll därefter på 1 burk kokosmjölk och bönorna, koka ytterligare 4-5 minuter.
  6. Smaka av grytan med salt och peppar vid behov.
  7. Servera med valfritt ris, för extra hetta tillsätt lite finhackad chili vid servering.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(2)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.