Morotskokosbollar
Underbart goda dadelbollar med smak av morotskaka.
Portioner Förberedelsetid
15bollar 15minuter
Portioner Förberedelsetid
15bollar 15minuter
Ingredienser
  • 12st Färska dadlar
  • 2dl Pumpafrön
  • 1dl Solrosfrön
  • 2dl Havregryn
  • 1,5msk Kokosolja
  • 2dl Riven morot
  • 1msk Kanel
  • 0,5tsk Kardemumma
  • 0,5tsk Salt
  • 1,5dl Kokosflingor att rulla i
Instruktioner
  1. Kärna ur dadlarna och lägg dadlarna i en matberedare.
  2. Mixa till en kladdig smet.
  3. Du kan även använda en stavmixer.
  4. Smält kokosolja.
  5. Lägg pumpa- och solrosfrön, havregryn och smält kokosolja i matberedaren och mixa.
  6. Du kan behöva skrapa ner smeten från kanterna ett par gånger.
  7. Finriv morot.
  8. Lägg till citronsaft, kanel, kardemumma, salt och den rivna moroten i smeten och mixa ytterligare.
  9. Smeten ska vara kladdig men tillräckligt fast för att rullas till bollar.
  10. Lägg till lite mera havregryn ifall smeten är för lös.
  11. Forma smeten till runda bollar och rulla i kokosflingor.
  12. Placera på ett fat och ställ i frysen i minst 2 h innan servering.
  13. Förvaras frysta, behöver inte tinas innan servering.
Receptanteckningar

Efterrätt utan socker.