
![]() |
Morotssoppa
Inled veckan med en härligt gul morotssoppa som fått smak av färsk timjan, stjärnanis och apelsin!
Morotssoppa med apelsin och stjärnanis
|
|
![]() |
Morotssoppa
Inled veckan med en härligt gul morotssoppa som fått smak av färsk timjan, stjärnanis och apelsin!
Morotssoppa med apelsin och stjärnanis
|
![]() |

Morotssoppa
Inled veckan med en härligt gul morotssoppa som fått smak av färsk timjan, stjärnanis och apelsin!
500g | Morot |
2st | Små gula lökar |
1st | Solo vitlök |
5kvistar | Färsk timjan |
50g | Rypsolja |
2st | Stjärnanis |
1msk | Honung |
1st | Apelsin |
6dl | Vatten |
1,5st | Buljongtärning |
1/2mm | Gurkmeja |
1/2mm | Vitpeppar |
2,5dl | Sojagrädde |
- Skala och tvätta morötterna.
- Skala löken och vitlöken, skär bort skalet på apelsinen.
- Skär morötterna i slantar och finhacka lök, vitlök, och timjan, fräs i oljan i en kastrull.
- Tillsätt stjärnanis, honung och grovt skuren apelsin, slå på vattnet.
- Låt koka upp och tillsätt ännu buljongtärningarna och kryddor.
- Låt koka under lock ca 20 minuter.
- Lyft ur de hela stjärnanisarna, slå på grädden och låt koka upp.
- Mixa soppan helt slät med kannmixer eller med stavmixer.
- Servera t.ex med en klick turkisk yoghurt, timjanskott samt en god olja som du droppar över.