Olivtapenade
En smakrik röra på oliver och soltorkade tomater som passar bra som tillbehör till både grönsaker och salta kex.
Portioner Förberedelsetid
2dl 5minuter
Portioner Förberedelsetid
2dl 5minuter
Ingredienser
  • 3dl Kärnfria kalimata oliver (ca 170g avrunnen vikt)
  • 3dl Kärnfria gröna oliver (ca 170g avrunnen vikt)
  • 1dl Soltorkade oliver
  • 2msk Citronsaft
  • 1msk Olivolja
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 1st Närpes Grönsakers Gurka
  • 3st Morötter
Instruktioner
  1. Mixa oliver, soltorkade tomater, citronsaft, olivolja och vitlök i en matberedare eller med en stavmixer.
  2. Lägg i en skål.
  3. Skölj gurkan och skala morötterna och skär i stavar.
  4. Servera olivröran med grönsakerna som snacks eller tillbehör till plockmat.
Receptanteckningar

Passar bra som tillbehör till både grönsaker och salta kex.