Omelett med pärltomater och fetaost
En omelett med söta pärltomater, färsk basilika och fetaost. Passar perfekt till lunch lådan eller söndagsbrunchen.
100g | Närpes Grönsakers Röda Pärltomater |
100g | Närpes Grönsakers Orange Pärltomater |
200g | Fetaost |
1kruka | Färsk basilika |
6st | Ägg |
1dl | Havregrädde (eller grädde enligt egen smak) |
1tsk | Örtsalt |
1tsk | Vitlökspulver |
1tsk | Timjan |
0,25tsk | Svartpeppar |
1msk | Smör att steka i |
- Skölj pärltomaterna och halvera dem.
- Smula fetaosten och grovhacka basilikan.
- Vispa ihop ägg, grädde och kryddor i en skål.
- Rör ner tomaterna, fetaosten och basilikan.
- Värm en stekpanna med smör och stek omeletten under lock på medelhög värme i cirka 25 minuter.
- Sänk värmen efter ungefär 10 minuter.
- Låt svalna en aning innan servering.
- Toppa med färsk basilika.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.