Örtcheesecake med mörk botten

Örtcheesecake

Passar lika bra på kaffebordet som till ett glas skumvin!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Örtcheesecake med mörk botten.

 

Portioner

bitar
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Botten
200g Malaxlimpa eller motsvarande
75g Smör
Fyllning
1/2kruka Färsk dragon
1knippe Dill
1/2kruka Timjan
1/2kruka Basilika
600g Naturell färskost
2tsk Dijonsenap
1tsk Salt
2tsk Agar agar
1dl Matlagningsgrädde
Garnering
Valfria örter
Botten
  1. Skär malaxlimpan i grova bitar, smält smöret.
  2. Hacka smör och limpa i matberedare till en grynig massa.
  3. Pressa massan i en 24 cm:s springform.
  4. Ställ kallt.
Fyllning
  1. Finhacka dragon, dill, timjan och basilka, sätt i en skål och blanda väl tillsammans färskost, dijonsenap och salt.
  2. Koka upp agar agar tillsammans med matlagningsgrädden, låt småkoka ett par minuter.
  3. Blanda hastigt ner den varma grädden i färskost-örtblandningen, blanda väl.
  4. Fyll springformen med fyllningen och ställ kallt i åtminstone 3 timmar.
  5. Toppa cheesecaken med inhemska orangea pärltomater och färska örter.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Örtcheesecake

Passar lika bra på kaffebordet som till ett glas skumvin!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Örtcheesecake med mörk botten.

 

Portioner

bitar
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Botten
200g Malaxlimpa eller motsvarande
75g Smör
Fyllning
1/2kruka Färsk dragon
1knippe Dill
1/2kruka Timjan
1/2kruka Basilika
600g Naturell färskost
2tsk Dijonsenap
1tsk Salt
2tsk Agar agar
1dl Matlagningsgrädde
Garnering
Valfria örter
Botten
  1. Skär malaxlimpan i grova bitar, smält smöret.
  2. Hacka smör och limpa i matberedare till en grynig massa.
  3. Pressa massan i en 24 cm:s springform.
  4. Ställ kallt.
Fyllning
  1. Finhacka dragon, dill, timjan och basilka, sätt i en skål och blanda väl tillsammans färskost, dijonsenap och salt.
  2. Koka upp agar agar tillsammans med matlagningsgrädden, låt småkoka ett par minuter.
  3. Blanda hastigt ner den varma grädden i färskost-örtblandningen, blanda väl.
  4. Fyll springformen med fyllningen och ställ kallt i åtminstone 3 timmar.
  5. Toppa cheesecaken med inhemska orangea pärltomater och färska örter.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Örtcheesecake med mörk botten
Örtcheesecake
Passar lika bra på kaffebordet som till ett glas skumvin!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
bitar

Recept

Botten
200g Malaxlimpa eller motsvarande
75g Smör
Fyllning
1/2kruka Färsk dragon
1knippe Dill
1/2kruka Timjan
1/2kruka Basilika
600g Naturell färskost
2tsk Dijonsenap
1tsk Salt
2tsk Agar agar
1dl Matlagningsgrädde
Garnering
Valfria örter

Ohjeet

Botten
  1. Skär malaxlimpan i grova bitar, smält smöret.
  2. Hacka smör och limpa i matberedare till en grynig massa.
  3. Pressa massan i en 24 cm:s springform.
  4. Ställ kallt.
Fyllning
  1. Finhacka dragon, dill, timjan och basilka, sätt i en skål och blanda väl tillsammans färskost, dijonsenap och salt.
  2. Koka upp agar agar tillsammans med matlagningsgrädden, låt småkoka ett par minuter.
  3. Blanda hastigt ner den varma grädden i färskost-örtblandningen, blanda väl.
  4. Fyll springformen med fyllningen och ställ kallt i åtminstone 3 timmar.
  5. Toppa cheesecaken med inhemska orangea pärltomater och färska örter.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Shashuka
Shakshuka med paprika och körsbärstomater

Shashuka med smaker av inhemska grönsaker!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Blåbärscheesecake
Blåbärscheesecake i glas

Sötad med enbart honung!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Svampsoppa
Svampsoppa

Snabbt och enkelt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Glutenfria semlor
Glutenfria semlor med tomat & zucchini

Glutenfria semlor med tomat & zucchini

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Smördegsknyten
Smördegskny