Örtcheesecake med mörk botten

Kategorier

Svårighetsgrad

Örtcheesecake
Passar lika bra på kaffebordet som till ett glas skumvin!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Örtcheesecake med mörk botten.

 

Portioner

bitar
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Botten
200g Malaxlimpa eller motsvarande
75g Smör
Fyllning
1/2kruka Färsk dragon
1knippe Dill
1/2kruka Timjan
1/2kruka Basilika
600g Naturell färskost
2tsk Dijonsenap
1tsk Salt
2tsk Agar agar
1dl Matlagningsgrädde
Garnering
Valfria örter
Botten
  1. Skär malaxlimpan i grova bitar, smält smöret.
  2. Hacka smör och limpa i matberedare till en grynig massa.
  3. Pressa massan i en 24 cm:s springform.
  4. Ställ kallt.
Fyllning
  1. Finhacka dragon, dill, timjan och basilka, sätt i en skål och blanda väl tillsammans färskost, dijonsenap och salt.
  2. Koka upp agar agar tillsammans med matlagningsgrädden, låt småkoka ett par minuter.
  3. Blanda hastigt ner den varma grädden i färskost-örtblandningen, blanda väl.
  4. Fyll springformen med fyllningen och ställ kallt i åtminstone 3 timmar.
  5. Toppa cheesecaken med inhemska orangea pärltomater och färska örter.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Örtcheesecake
Passar lika bra på kaffebordet som till ett glas skumvin!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Örtcheesecake med mörk botten.

 

Portioner

bitar
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Botten
200g Malaxlimpa eller motsvarande
75g Smör
Fyllning
1/2kruka Färsk dragon
1knippe Dill
1/2kruka Timjan
1/2kruka Basilika
600g Naturell färskost
2tsk Dijonsenap
1tsk Salt
2tsk Agar agar
1dl Matlagningsgrädde
Garnering
Valfria örter
Botten
  1. Skär malaxlimpan i grova bitar, smält smöret.
  2. Hacka smör och limpa i matberedare till en grynig massa.
  3. Pressa massan i en 24 cm:s springform.
  4. Ställ kallt.
Fyllning
  1. Finhacka dragon, dill, timjan och basilka, sätt i en skål och blanda väl tillsammans färskost, dijonsenap och salt.
  2. Koka upp agar agar tillsammans med matlagningsgrädden, låt småkoka ett par minuter.
  3. Blanda hastigt ner den varma grädden i färskost-örtblandningen, blanda väl.
  4. Fyll springformen med fyllningen och ställ kallt i åtminstone 3 timmar.
  5. Toppa cheesecaken med inhemska orangea pärltomater och färska örter.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svårighetsgrad

Örtcheesecake med mörk botten
Örtcheesecake
Passar lika bra på kaffebordet som till ett glas skumvin!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
bitar

Recept

Botten
200g Malaxlimpa eller motsvarande
75g Smör
Fyllning
1/2kruka Färsk dragon
1knippe Dill
1/2kruka Timjan
1/2kruka Basilika
600g Naturell färskost
2tsk Dijonsenap
1tsk Salt
2tsk Agar agar
1dl Matlagningsgrädde
Garnering
Valfria örter

Ohjeet

Botten
  1. Skär malaxlimpan i grova bitar, smält smöret.
  2. Hacka smör och limpa i matberedare till en grynig massa.
  3. Pressa massan i en 24 cm:s springform.
  4. Ställ kallt.
Fyllning
  1. Finhacka dragon, dill, timjan och basilka, sätt i en skål och blanda väl tillsammans färskost, dijonsenap och salt.
  2. Koka upp agar agar tillsammans med matlagningsgrädden, låt småkoka ett par minuter.
  3. Blanda hastigt ner den varma grädden i färskost-örtblandningen, blanda väl.
  4. Fyll springformen med fyllningen och ställ kallt i åtminstone 3 timmar.
  5. Toppa cheesecaken med inhemska orangea pärltomater och färska örter.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Lakritsilla ja chilillä maustettuja villisieniä | Sami Tallberg | Kasvisreseptit.fi
Skogssvamp och bovete med smak av lakrits och chili

Den jordnära smaken i bovete passar utmärkt i rätter med skogssvamp.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Kåldolmar med quinoa, sojakross och linser

Läckra kåldolmar med quinoa, sojakross och linser. Testa exempelvis på helgen och koka tillsammans med familjen!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Kasvisreseptit Reseptikuva puuttuu
Mjuk smetana-rislåda

Barnfamiljens vardagsskatt, som kan tillredas kvällen innan och värmas dagen efter. Grönsakerna går att variera enligt egen smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Molletes

"Molletes" är en typisk mexikansk vardagsmat som är god, prålig och enkel att tillreda.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Örtplättar och kvargtzatziki

Örtiga plättar smakar bra tillsammans med en fräsch, men proteinfylld tzatziki.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Kantarellrisotto på korngryn

Den traditionella italienska risottons finska version är kantarellrisotto gjord på korngryn.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Pulled havre gryta med rotsaker

Perfekt gjord på alla rotsaker, speciellt avnjuten med potatismos! Om du tidigare inte smakat pulled havre, testa i detta.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Uniikki luomus – kokeile ja ihastu | Sami Tallberg | Kasvisreseptit.fi
Zucchini-avokadosallad

En unik skapelse – testa och bli förälskad!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Mahtava salaatti
Rå och livfull sallad

Härlig sallad med fänkol, äpplen och spenat.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Kasvisreseptit Reseptikuva puuttuu
Vardagsgryta

Vardaglig och enkel, gryta som görs på så färska varor som möjligt.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Kasvisreseptit Reseptikuva puuttuu
Rotsaksbiffar

Troget recept till vardagen! Dessa rotsaksbiffar går att variera enligt vad som finns i skåpet.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Kasvisreseptit Reseptikuva puuttuu
Spenat-blåmögelostpasta

Snabbt blev det en vardagsmat till blåmögelostens, spenatens och pastans vän.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
previous arrow
next arrow
Slider