Örtcheesecake
Passar lika bra på kaffebordet som till ett glas skumvin!
Portioner Förberedelsetid
10bitar 20minuter
Tillagningstid Passiv tid
5minuter 3timmar
Portioner Förberedelsetid
10bitar 20minuter
Tillagningstid Passiv tid
5minuter 3timmar
Ingredienser
Botten
  • 200g Malaxlimpa eller motsvarande
  • 75g Smör
Fyllning
  • 1/2kruka Färsk dragon
  • 1knippe Dill
  • 1/2kruka Timjan
  • 1/2kruka Basilika
  • 600g Naturell färskost
  • 2tsk Dijonsenap
  • 1tsk Salt
  • 2tsk Agar agar
  • 1dl Matlagningsgrädde
Garnering
Instruktioner
Botten
  1. Skär malaxlimpan i grova bitar, smält smöret.
  2. Hacka smör och limpa i matberedare till en grynig massa.
  3. Pressa massan i en 24 cm:s springform.
  4. Ställ kallt.
Fyllning
  1. Finhacka dragon, dill, timjan och basilka, sätt i en skål och blanda väl tillsammans färskost, dijonsenap och salt.
  2. Koka upp agar agar tillsammans med matlagningsgrädden, låt småkoka ett par minuter.
  3. Blanda hastigt ner den varma grädden i färskost-örtblandningen, blanda väl.
  4. Fyll springformen med fyllningen och ställ kallt i åtminstone 3 timmar.
  5. Toppa cheesecaken med inhemska orangea pärltomater och färska örter.
Kort förklaring

Örtcheesecake med mörk botten.