Örtplättar och kvargtzatziki

Örtiga plättar smakar bra tillsammans med en fräsch, men proteinfylld tzatziki. Om så önskar så går det bra att använda andra örter eller spenat till plättarna också.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Örtiga plättar smakar bra tillsammans med en fräsch, men proteinfylld tzatziki.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Örtplättar
4dl Mjölk
3st Ägg
3dl Vetemjöl
1/2tsk Salt
3/4dl Vichy
75g Smält smör
Basilika
Persilja
Timjan
Tzatziki
1st Ägg
250g Mjölkkvarg
1dl Gräddfil
1st Vitlöksklyfta
1/2tsk Senap
6st Rädisor
ettpar Vårlökar, skaftet
en bit Gurka
Salt
Peppar
Örtplättar
  1. Smält smöret och låt svalna lite.
  2. Vispa sönder äggen, tillsätt mjölk, mjöl och salt.
  3. Hacka örterna och blanda in dem bland de andra ingredienserna.
  4. Tillsätt smält smör och till sist vichy.
  5. Låt degen svälla ca 15 minuter.
  6. Det blir ca 6-7 stora plättar av degen.
Tzatziki
  1. Koka ägget (ca 10 min), skala och mosa smått i en skål med en gaffel.
  2. Tillsätt kvarg och gräddfil.
  3. Skär rädisorna till strimlor, hacka vårlöken och vitlöken samt riv gurkan.
  4. Pressa överlopps vätska ur gurkan och blanda ner grönsakerna i skålen.
  5. Krydda med senap, salt och peppar
  6. Det går även att tillsätta örtkryddor i såsen (tex provence örtblandning)

Kock:

Aija VuorijärviAija Vuorijärvi

Testa som följande

Örtplättar och kvargtzatziki

Örtiga plättar smakar bra tillsammans med en fräsch, men proteinfylld tzatziki. Om så önskar så går det bra att använda andra örter eller spenat till plättarna också.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Örtiga plättar smakar bra tillsammans med en fräsch, men proteinfylld tzatziki.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Örtplättar
4dl Mjölk
3st Ägg
3dl Vetemjöl
1/2tsk Salt
3/4dl Vichy
75g Smält smör
Basilika
Persilja
Timjan
Tzatziki
1st Ägg
250g Mjölkkvarg
1dl Gräddfil
1st Vitlöksklyfta
1/2tsk Senap
6st Rädisor
ettpar Vårlökar, skaftet
en bit Gurka
Salt
Peppar
Örtplättar
  1. Smält smöret och låt svalna lite.
  2. Vispa sönder äggen, tillsätt mjölk, mjöl och salt.
  3. Hacka örterna och blanda in dem bland de andra ingredienserna.
  4. Tillsätt smält smör och till sist vichy.
  5. Låt degen svälla ca 15 minuter.
  6. Det blir ca 6-7 stora plättar av degen.
Tzatziki
  1. Koka ägget (ca 10 min), skala och mosa smått i en skål med en gaffel.
  2. Tillsätt kvarg och gräddfil.
  3. Skär rädisorna till strimlor, hacka vårlöken och vitlöken samt riv gurkan.
  4. Pressa överlopps vätska ur gurkan och blanda ner grönsakerna i skålen.
  5. Krydda med senap, salt och peppar
  6. Det går även att tillsätta örtkryddor i såsen (tex provence örtblandning)

Kock:

Aija VuorijärviAija Vuorijärvi

Testa som följande

Örtplättar och kvargtzatziki
Örtiga plättar smakar bra tillsammans med en fräsch, men proteinfylld tzatziki. Om så önskar så går det bra att använda andra örter eller spenat till plättarna också.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

Örtplättar
4dl Mjölk
3st Ägg
3dl Vetemjöl
1/2tsk Salt
3/4dl Vichy
75g Smält smör
Basilika
Persilja
Timjan
Tzatziki
1st Ägg
250g Mjölkkvarg
1dl Gräddfil
1st Vitlöksklyfta
1/2tsk Senap
6st Rädisor
ettpar Vårlökar, skaftet
en bit Gurka
Salt
Peppar

Ohjeet

Örtplättar
  1. Smält smöret och låt svalna lite.
  2. Vispa sönder äggen, tillsätt mjölk, mjöl och salt.
  3. Hacka örterna och blanda in dem bland de andra ingredienserna.
  4. Tillsätt smält smör och till sist vichy.
  5. Låt degen svälla ca 15 minuter.
  6. Det blir ca 6-7 stora plättar av degen.
Tzatziki
  1. Koka ägget (ca 10 min), skala och mosa smått i en skål med en gaffel.
  2. Tillsätt kvarg och gräddfil.
  3. Skär rädisorna till strimlor, hacka vårlöken och vitlöken samt riv gurkan.
  4. Pressa överlopps vätska ur gurkan och blanda ner grönsakerna i skålen.
  5. Krydda med senap, salt och peppar
  6. Det går även att tillsätta örtkryddor i såsen (tex provence örtblandning)

Kock:

Aija VuorijärviAija Vuorijärvi

Testa som följande