Paj med kantareller och palsternacka

Passar både till vardag och fest.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Servera pajen med en god grönsallad.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Pajdeg:
125g Smör
3dl Vetemjöl
3msk Kallt vatten
1krm Salt
2tsk Lökpulver
Fyllning:
250g Kantareller, frysta eller inlagda
2st Gula lökar
2st Vitlöksklyftor
2kvistar Rosmarin
1st Palsternacka (150g)
50g Smör
Äggsmet:
200g Crème Fraiche
100g Riven ost
2st Ägg
1dl Mjölk
  1. Sätt ugnen på: varmluft, 225 grader till förgräddningen, sen 180 grader.
  2. Tärna smöret och knåda ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Alternativt använd matberedare och mixa ingredienserna tills degen tar ihop till en klimp.
  3. Tryck ut degen i formen så att den kommer upp en bit på kanterna. Låt pajdegen vila i kylskåp 30 minuter, eller i frysen i 10 minuter.
  4. Förgrädda 8-10 minuter i 225 grader.
  5. Häll av de inlagda kantarellerna alternativt tina de frysta i ett durkslag.
  6. Skär löken, skala palsternackan och riv den grovt på rivjärn. Finhacka vitlök och rosmarin. Fräs allt i smör i en stekpanna så att löken och palsternackan mjuknar.
  7. Rör ihop creme frâiche, riven ost, ägg och mjölk. Fyll pajskalet med den frästa fyllningen och häll sen över äggsmeten.
  8. Grädda i 180 grader i ca 20-25 minuter, tills fyllningen stelnat och tills du har en fin stekyta.
  9. Servera pajen varm eller kall, gärna med en enkel grönsallad.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Paj med kantareller och palsternacka

Passar både till vardag och fest.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Servera pajen med en god grönsallad.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Pajdeg:
125g Smör
3dl Vetemjöl
3msk Kallt vatten
1krm Salt
2tsk Lökpulver
Fyllning:
250g Kantareller, frysta eller inlagda
2st Gula lökar
2st Vitlöksklyftor
2kvistar Rosmarin
1st Palsternacka (150g)
50g Smör
Äggsmet:
200g Crème Fraiche
100g Riven ost
2st Ägg
1dl Mjölk
  1. Sätt ugnen på: varmluft, 225 grader till förgräddningen, sen 180 grader.
  2. Tärna smöret och knåda ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Alternativt använd matberedare och mixa ingredienserna tills degen tar ihop till en klimp.
  3. Tryck ut degen i formen så att den kommer upp en bit på kanterna. Låt pajdegen vila i kylskåp 30 minuter, eller i frysen i 10 minuter.
  4. Förgrädda 8-10 minuter i 225 grader.
  5. Häll av de inlagda kantarellerna alternativt tina de frysta i ett durkslag.
  6. Skär löken, skala palsternackan och riv den grovt på rivjärn. Finhacka vitlök och rosmarin. Fräs allt i smör i en stekpanna så att löken och palsternackan mjuknar.
  7. Rör ihop creme frâiche, riven ost, ägg och mjölk. Fyll pajskalet med den frästa fyllningen och häll sen över äggsmeten.
  8. Grädda i 180 grader i ca 20-25 minuter, tills fyllningen stelnat och tills du har en fin stekyta.
  9. Servera pajen varm eller kall, gärna med en enkel grönsallad.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Paj med kantareller och palsternacka
Passar både till vardag och fest.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

Pajdeg:
125g Smör
3dl Vetemjöl
3msk Kallt vatten
1krm Salt
2tsk Lökpulver
Fyllning:
250g Kantareller, frysta eller inlagda
2st Gula lökar
2st Vitlöksklyftor
2kvistar Rosmarin
1st Palsternacka (150g)
50g Smör
Äggsmet:
200g Crème Fraiche
100g Riven ost
2st Ägg
1dl Mjölk

Ohjeet

  1. Sätt ugnen på: varmluft, 225 grader till förgräddningen, sen 180 grader.
  2. Tärna smöret och knåda ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Alternativt använd matberedare och mixa ingredienserna tills degen tar ihop till en klimp.
  3. Tryck ut degen i formen så att den kommer upp en bit på kanterna. Låt pajdegen vila i kylskåp 30 minuter, eller i frysen i 10 minuter.
  4. Förgrädda 8-10 minuter i 225 grader.
  5. Häll av de inlagda kantarellerna alternativt tina de frysta i ett durkslag.
  6. Skär löken, skala palsternackan och riv den grovt på rivjärn. Finhacka vitlök och rosmarin. Fräs allt i smör i en stekpanna så att löken och palsternackan mjuknar.
  7. Rör ihop creme frâiche, riven ost, ägg och mjölk. Fyll pajskalet med den frästa fyllningen och häll sen över äggsmeten.
  8. Grädda i 180 grader i ca 20-25 minuter, tills fyllningen stelnat och tills du har en fin stekyta.
  9. Servera pajen varm eller kall, gärna med en enkel grönsallad.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa