
![]() |
Panerad aubergin med tomatsås och ris
Aubergin passar utmärkt som biffar med tanke på sin fasta konsistens.
Ett perfekt alternativ för den som önskar servera en charmant och smaklig maträtt.
Auberginbiffar
Tomatsås
|
Auberginbiffar
Tomatsås
|
![]() |
Panerad aubergin med tomatsås och ris
Aubergin passar utmärkt som biffar med tanke på sin fasta konsistens.
Ett perfekt alternativ för den som önskar servera en charmant och smaklig maträtt.
|
![]() |

Panerad aubergin med tomatsås och ris
Aubergin passar utmärkt som biffar med tanke på sin fasta konsistens.
Auberginbiffar
1st | Aubergin, stor |
Vetemjöl |
1st | Ägg |
100g | Emmentalost, riven |
Olja till stekning |
Tomatsås
500g | Inhemska tomater |
2st | Vitlöksklyftor |
1st | Gul lök |
Olivolja |
Örter |
2dl | Basmatiris |
Auberginbiffar
- Skär auberginen i tjocka skivor och panera först med vetemjöl och sedan i ost-ägg blandningen.
- Stek biffarna i lite olja så att de får en fin färg och blir mjuka.
Tomatsås
- Finhacka lökarna och fräs upp i lite olivolja och tillsätt de tärnade tomaterna.
- Koka ihop och smaksätt tomatsåsen med salt och vitpeppar samt örter.
- Servera med kokt ris och en god sallad.