
![]() |
Pannkakor på butternutpumpa
Smaken på butternutpumpa är söt och nötig, därför passar den utmärkt till pannkakssmeten.
Servera med vispgrädde och cashewnötter.
Smet:
|
|
![]() |
Pannkakor på butternutpumpa
Smaken på butternutpumpa är söt och nötig, därför passar den utmärkt till pannkakssmeten.
Servera med vispgrädde och cashewnötter.
|
![]() |

Pannkakor på butternutpumpa
Smaken på butternutpumpa är söt och nötig, därför passar den utmärkt till pannkakssmeten.
500g | Butternutpumpa |
2dl | Vatten |
1dl | Vispgrädde |
Smet:
4st | Ägg |
2dl | Mjölk |
2dl | Jästbrödsvetemjöl |
1dl | Mandelmjöl |
2msk | Smör till stekning |
- Skala och kärna ur pumpan.
- Skär det urkärnade butternutköttet i bitar och koka under lock tillsammans med vatten och vispgrädde i ca 10 minuter
- Mixa till en slät puré, ställ åt sidan och låt svalna.
- Rör ihop samtliga smet ingredienser till en tjock smet. Smeten räcker till ca 10-12 plättar.
- Rör ner den avsvalnade purén i smeten. Vispa så att smeten blir helt slät.
- Stek ca 10-12 cm stora tjocka plättar i en non-stick stekpanna. Stek dem på båda sidorna så att dom får ordentligt med färg.
- Stapla inte dem i en hop, då dom då kan vara svåra att få isär från varandra, servera dem rakt ur stekpannan istället, nystekta i smör.
- Till plättarna kan serveras vispad grädde och cashewnötter vända i lite honung.