
![]() |
Paprika- & kikärtssallad
En fräsch och mättande sallad att äta som sådan eller som tillbehör till varmrätt.
Matig sallad som passar såväl som mellanmål som middag.
|
|
![]() |
Paprika- & kikärtssallad
En fräsch och mättande sallad att äta som sådan eller som tillbehör till varmrätt.
Matig sallad som passar såväl som mellanmål som middag.
|
![]() |

Paprika- & kikärtssallad
En fräsch och mättande sallad att äta som sådan eller som tillbehör till varmrätt.
70g | Babyspenat |
1st | Apelsin |
380g | Förkokta kikärter |
0.5tsk | Örtsalt |
1dl | Valnötter |
200g | Fetaost |
1msk | Olivolja |
1tsk | Flingsalt |
1krm | Svartpeppar |
- Skölj spenat och paprika.
- Skär paprikan i bitar.
- Skala apelsinen och skär i bitar.
- Lägg spenat, paprika, apelsin och valnötter i en salladsskål.
- Häll bort vattnet från kikärterna och skölj noggrant.
- Salta med örtsalt.
- Smula fetaosten och rör ner i salladen tillsammans med kikärterna.
- Ringla över olivolja och krydda salladen med flingsalt och peppar.