
![]() |
Pasta med grönsaker och mozzarella
Välj fritt vilken pastasort som du vill använda.
God mustig pasta med härliga grönsaker.
|
|
![]() |
Pasta med grönsaker och mozzarella
Välj fritt vilken pastasort som du vill använda.
God mustig pasta med härliga grönsaker.
|
![]() |

Pasta med grönsaker och mozzarella
Välj fritt vilken pastasort som du vill använda.
8dl | Pasta |
1st | Aubergine |
1st | Purjolök |
1st | Rödlök |
4st | Vitlöksklyftor |
Olja |
Salt |
Svartpeppar |
1msk | Torkad oregano |
1tsk | Chilipulver |
1tsk | Vitlökspulver |
1tsk | Citronsaft |
2dl | Matlagningsgrädde |
1pkt | Mozzarella, boll |
400g | Körsbärstomater, inhemska |
2dl | Riven ost |
2msk | Smör till formen |
- Koka pastan nästan klart. Lämna den med lite tuggmotstånd.
- Hacka grönsakerna och värm stekpannan till medelvärme och tillsätt oljan.
- Sätt grönsakerna i stekpannan och stek tills de är mjuka, tillsätt mera olja vid behov
- Tillsätt kryddorna och rör väl. Tillsätt också körsbärstomaterna, rör om.
- Häll i en skvätt med grädde, och tillsätt pastan och blanda.
- Smöra ugnsformen och häll hälften av pastablandningen i formen. Skiva mozzarella osten och rada ut ovanpå pastan.
- Häll resten av pastan ovanpå mozzarellan.
- Strö riven ost ovanpå och grädda i ugnens nederdel i 200 grader i 30 minuter. Se upp så att inte ytan bränns.