1ask |
Körsbärstomater, inhemska |
Till servering:
1dl |
Ost, parmesan, pecorino, feta, getost.. allt går! |
|
- Börja med att dela körsbärstomaterna och sätt ugnen på 170 grader.
- Riv vitlöken och rulla in vitlöken i tomaterna för hand. Putsa och skär broccolin till små munsbitar. Blanda broccolin med tomaterna.
- Krydda med salt, svartpeppar, en skvätt med citronsaft och olivolja.
- Häll tomat-broccoli blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sätt in i ungen i ca 45 minuter i 170 grader. Rör om vid behov.
- Sätt pastavattnet för uppkokning, salta ordentligt. Koka pastan al dente och sila av. Sätt pastan tillbaka i kastrullen.
- Ta ut grönsakerna från ugnen och rör ner dem i pastan. Häll i lite olivolja, och mal ner lite svartpeppar. Lyft en portion på tallriken.
- Riv/smula ost ovanpå portionen. (häll lite citronsaft ovanpå). Avnjuts rykande het. Ja lovar att du ta mera, för det här är såå gott!
|