Bästa pastan på rostade tomater

Pasta med rostade tomater

Inhemska körsbärstomater ger bra smak åt den här rätten.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Avnjuts rykande het med ett gott bröd.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1ask Körsbärstomater, inhemska
1st Broccoli, inhemsk
1st Solovitlök
Olivolja
Svartpeppar
Salt
Citronsaft
Pasta
Till servering:
1dl Ost, parmesan, pecorino, feta, getost.. allt går!
  1. Börja med att dela körsbärstomaterna och sätt ugnen på 170 grader.
  2. Riv vitlöken och rulla in vitlöken i tomaterna för hand. Putsa och skär broccolin till små munsbitar. Blanda broccolin med tomaterna.
  3. Krydda med salt, svartpeppar, en skvätt med citronsaft och olivolja.
  4. Häll tomat-broccoli blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sätt in i ungen i ca 45 minuter i 170 grader. Rör om vid behov.
  5. Sätt pastavattnet för uppkokning, salta ordentligt. Koka pastan al dente och sila av. Sätt pastan tillbaka i kastrullen.
  6. Ta ut grönsakerna från ugnen och rör ner dem i pastan. Häll i lite olivolja, och mal ner lite svartpeppar. Lyft en portion på tallriken.
  7. Riv/smula ost ovanpå portionen. (häll lite citronsaft ovanpå). Avnjuts rykande het. Ja lovar att du ta mera, för det här är såå gott!

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Pasta med rostade tomater

Inhemska körsbärstomater ger bra smak åt den här rätten.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Avnjuts rykande het med ett gott bröd.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1ask Körsbärstomater, inhemska
1st Broccoli, inhemsk
1st Solovitlök
Olivolja
Svartpeppar
Salt
Citronsaft
Pasta
Till servering:
1dl Ost, parmesan, pecorino, feta, getost.. allt går!
  1. Börja med att dela körsbärstomaterna och sätt ugnen på 170 grader.
  2. Riv vitlöken och rulla in vitlöken i tomaterna för hand. Putsa och skär broccolin till små munsbitar. Blanda broccolin med tomaterna.
  3. Krydda med salt, svartpeppar, en skvätt med citronsaft och olivolja.
  4. Häll tomat-broccoli blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sätt in i ungen i ca 45 minuter i 170 grader. Rör om vid behov.
  5. Sätt pastavattnet för uppkokning, salta ordentligt. Koka pastan al dente och sila av. Sätt pastan tillbaka i kastrullen.
  6. Ta ut grönsakerna från ugnen och rör ner dem i pastan. Häll i lite olivolja, och mal ner lite svartpeppar. Lyft en portion på tallriken.
  7. Riv/smula ost ovanpå portionen. (häll lite citronsaft ovanpå). Avnjuts rykande het. Ja lovar att du ta mera, för det här är såå gott!

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Bästa pastan på rostade tomater
Pasta med rostade tomater
Inhemska körsbärstomater ger bra smak åt den här rätten.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

1ask Körsbärstomater, inhemska
1st Broccoli, inhemsk
1st Solovitlök
Olivolja
Svartpeppar
Salt
Citronsaft
Pasta
Till servering:
1dl Ost, parmesan, pecorino, feta, getost.. allt går!

Ohjeet

  1. Börja med att dela körsbärstomaterna och sätt ugnen på 170 grader.
  2. Riv vitlöken och rulla in vitlöken i tomaterna för hand. Putsa och skär broccolin till små munsbitar. Blanda broccolin med tomaterna.
  3. Krydda med salt, svartpeppar, en skvätt med citronsaft och olivolja.
  4. Häll tomat-broccoli blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sätt in i ungen i ca 45 minuter i 170 grader. Rör om vid behov.
  5. Sätt pastavattnet för uppkokning, salta ordentligt. Koka pastan al dente och sila av. Sätt pastan tillbaka i kastrullen.
  6. Ta ut grönsakerna från ugnen och rör ner dem i pastan. Häll i lite olivolja, och mal ner lite svartpeppar. Lyft en portion på tallriken.
  7. Riv/smula ost ovanpå portionen. (häll lite citronsaft ovanpå). Avnjuts rykande het. Ja lovar att du ta mera, för det här är såå gott!

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Krämig pumpa- & paprikasoppa
Krämig pumpa- & paprikasoppa

Servera med lite grädde och färsk timjan.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat & zucchinigratäng med fetaost
Tomat & zucchinigratäng med fetaost

Serveras varm som tillbehör till huvudrätten eller som förrätt.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Äppelpaj
Äppelsmulpaj med två ingredienser

Servera med en klick grädde eller vaniljglass.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Picklad rödlök med chili
Picklad rödlök med chili

Löken är klar att serveras efter ett par timmar, håller 1-2 veckor i kylskåp.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!