Patatas bravas, tapas

Patatas bravas

En av de populäraste tapasrätterna i Spanien, här gjord på en vegansk majonnäs och fin inhemsk Annabelle potatis!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Spansk tapas, patatas bravas

 

Portioner

personer
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Potatisen
8st Inhemska potatisar, medelstora
1,5msk Olivolja
1/2tsk Paprikapulver
1/2tsk Salt
Svartpeppar
Såsen
120g Vegansk majonäs
1tsk Paprikapulver, rökt
10droppar Tabasco
50g Passerad tomat
1/2tsk Vitlökspulver
1/2tsk Lökpulver
1tsk Honung
Till servering
Bladpersilja
Potatisen
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisarna och skölj.
  3. Skär potatisen i grova bitar, blanda på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper tillsamman med olivolja, paprikapulver, salt och svartpeppar.
  4. Stek i ugn ca 20 minuter, till potatisarna fått färg och är mjuka.
Såsen
  1. Gör under tiden såsen.
  2. Blanda alla ingredineser i en skål, smaka av med salt vid behov.
  3. Ringla såsen över de varma potatisarna, strö över finklippt bladpersilja.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Patatas bravas

En av de populäraste tapasrätterna i Spanien, här gjord på en vegansk majonnäs och fin inhemsk Annabelle potatis!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Spansk tapas, patatas bravas

 

Portioner

personer
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Potatisen
8st Inhemska potatisar, medelstora
1,5msk Olivolja
1/2tsk Paprikapulver
1/2tsk Salt
Svartpeppar
Såsen
120g Vegansk majonäs
1tsk Paprikapulver, rökt
10droppar Tabasco
50g Passerad tomat
1/2tsk Vitlökspulver
1/2tsk Lökpulver
1tsk Honung
Till servering
Bladpersilja
Potatisen
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisarna och skölj.
  3. Skär potatisen i grova bitar, blanda på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper tillsamman med olivolja, paprikapulver, salt och svartpeppar.
  4. Stek i ugn ca 20 minuter, till potatisarna fått färg och är mjuka.
Såsen
  1. Gör under tiden såsen.
  2. Blanda alla ingredineser i en skål, smaka av med salt vid behov.
  3. Ringla såsen över de varma potatisarna, strö över finklippt bladpersilja.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Patatas bravas, tapas
Patatas bravas
En av de populäraste tapasrätterna i Spanien, här gjord på en vegansk majonnäs och fin inhemsk Annabelle potatis!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
personer

Recept

Potatisen
8st Inhemska potatisar, medelstora
1,5msk Olivolja
1/2tsk Paprikapulver
1/2tsk Salt
Svartpeppar
Såsen
120g Vegansk majonäs
1tsk Paprikapulver, rökt
10droppar Tabasco
50g Passerad tomat
1/2tsk Vitlökspulver
1/2tsk Lökpulver
1tsk Honung
Till servering
Bladpersilja

Ohjeet

Potatisen
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisarna och skölj.
  3. Skär potatisen i grova bitar, blanda på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper tillsamman med olivolja, paprikapulver, salt och svartpeppar.
  4. Stek i ugn ca 20 minuter, till potatisarna fått färg och är mjuka.
Såsen
  1. Gör under tiden såsen.
  2. Blanda alla ingredineser i en skål, smaka av med salt vid behov.
  3. Ringla såsen över de varma potatisarna, strö över finklippt bladpersilja.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!