
![]() |
Patatas bravas
En av de populäraste tapasrätterna i Spanien, här gjord på en vegansk majonnäs och fin inhemsk Annabelle potatis!
Spansk tapas, patatas bravas
Potatisen
Såsen
Till servering
|
Potatisen
Såsen
|
![]() |
Patatas bravas
En av de populäraste tapasrätterna i Spanien, här gjord på en vegansk majonnäs och fin inhemsk Annabelle potatis!
Spansk tapas, patatas bravas
|
![]() |

Patatas bravas
En av de populäraste tapasrätterna i Spanien, här gjord på en vegansk majonnäs och fin inhemsk Annabelle potatis!
Potatisen
8st | Inhemska potatisar, medelstora |
1,5msk | Olivolja |
1/2tsk | Paprikapulver |
1/2tsk | Salt |
Svartpeppar |
Såsen
120g | Vegansk majonäs |
1tsk | Paprikapulver, rökt |
10droppar | Tabasco |
50g | Passerad tomat |
1/2tsk | Vitlökspulver |
1/2tsk | Lökpulver |
1tsk | Honung |
Till servering
Bladpersilja |
Potatisen
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala potatisarna och skölj.
- Skär potatisen i grova bitar, blanda på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper tillsamman med olivolja, paprikapulver, salt och svartpeppar.
- Stek i ugn ca 20 minuter, till potatisarna fått färg och är mjuka.
Såsen
- Gör under tiden såsen.
- Blanda alla ingredineser i en skål, smaka av med salt vid behov.
- Ringla såsen över de varma potatisarna, strö över finklippt bladpersilja.