Patatas bravas
En av de populäraste tapasrätterna i Spanien, här gjord på en vegansk majonnäs och fin inhemsk Annabelle potatis!
Portioner Förberedelsetid
4-6personer 20minuter
Tillagningstid
20minuter
Portioner Förberedelsetid
4-6personer 20minuter
Tillagningstid
20minuter
Ingredienser
Potatisen
  • 8st Inhemska potatisar, medelstora
  • 1,5msk Olivolja
  • 1/2tsk Paprikapulver
  • 1/2tsk Salt
  • Svartpeppar
Såsen
  • 120g Vegansk majonäs
  • 1tsk Paprikapulver, rökt
  • 10droppar Tabasco
  • 50g Passerad tomat
  • 1/2tsk Vitlökspulver
  • 1/2tsk Lökpulver
  • 1tsk Honung
Till servering
  • Bladpersilja
Instruktioner
Potatisen
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisarna och skölj.
  3. Skär potatisen i grova bitar, blanda på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper tillsamman med olivolja, paprikapulver, salt och svartpeppar.
  4. Stek i ugn ca 20 minuter, till potatisarna fått färg och är mjuka.
Såsen
  1. Gör under tiden såsen.
  2. Blanda alla ingredineser i en skål, smaka av med salt vid behov.
  3. Ringla såsen över de varma potatisarna, strö över finklippt bladpersilja.
Receptanteckningar

Spansk tapas, patatas bravas