Pepperonata - Makalös paprikastuvning

Makalös paprikastuvning från Piedmonte - Den norditalienska stoltheten pepperonata är lätt att tillaga och kan användas på många sätt, antingen som förrätt eller som huvudrätt stuvad med kokta röda linser!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Makalös paprikastuvning från Piedmonte

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Steg 1
1dl Solrosolja
1st Stjälk av stjölkselleri
4st Schalottenlökar
4st Vitlöksklyftor
1msk Rosmarin, färsk
1tsk Fänkolsfrön
1st Lagerblad
1nypa Chiliflingor
1nypa Saffran
Havssalt
Steg 2
4 påsar Inhemsk spetspaprika
Steg 3
4st Inhemska tomater, rödmogna
1msk Vitvinsvinäger
1kruka Basilika
4msk Kapris
  1. Skala stjälksellerin och skär tunt.
  2. Finhacka schalottenlök, vitlök och den färska rosmarinen.
  3. Sätt alla ingredienser i steg 1 i en kastrull och låt sjuda tills de är mjuka.
  4. Dela spetspaprikorna och avlägsna stammar och frön. Grovhacka.
  5. Tillsätt spetspaprika bitarna i kastrullen, sjud ytterligare 5 minuter.
  6. Tillsätt grovhackade tomater utan stam och vitvinsvinägern. Man kan lämna bort kapris om man vill.
  7. Låt hela härligheten sjuda till i en gryta, cirka 20 minuter, och tillsätt basilika.

Kock:

Sami TallbergSami Tallberg

Testa som följande

Pepperonata - Makalös paprikastuvning

Makalös paprikastuvning från Piedmonte - Den norditalienska stoltheten pepperonata är lätt att tillaga och kan användas på många sätt, antingen som förrätt eller som huvudrätt stuvad med kokta röda linser!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Makalös paprikastuvning från Piedmonte

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Steg 1
1dl Solrosolja
1st Stjälk av stjölkselleri
4st Schalottenlökar
4st Vitlöksklyftor
1msk Rosmarin, färsk
1tsk Fänkolsfrön
1st Lagerblad
1nypa Chiliflingor
1nypa Saffran
Havssalt
Steg 2
4 påsar Inhemsk spetspaprika
Steg 3
4st Inhemska tomater, rödmogna
1msk Vitvinsvinäger
1kruka Basilika
4msk Kapris
  1. Skala stjälksellerin och skär tunt.
  2. Finhacka schalottenlök, vitlök och den färska rosmarinen.
  3. Sätt alla ingredienser i steg 1 i en kastrull och låt sjuda tills de är mjuka.
  4. Dela spetspaprikorna och avlägsna stammar och frön. Grovhacka.
  5. Tillsätt spetspaprika bitarna i kastrullen, sjud ytterligare 5 minuter.
  6. Tillsätt grovhackade tomater utan stam och vitvinsvinägern. Man kan lämna bort kapris om man vill.
  7. Låt hela härligheten sjuda till i en gryta, cirka 20 minuter, och tillsätt basilika.

Kock:

Sami TallbergSami Tallberg

Testa som följande

Pepperonata - Makalös paprikastuvning
Makalös paprikastuvning från Piedmonte - Den norditalienska stoltheten pepperonata är lätt att tillaga och kan användas på många sätt, antingen som förrätt eller som huvudrätt stuvad med kokta röda linser!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

Steg 1
1dl Solrosolja
1st Stjälk av stjölkselleri
4st Schalottenlökar
4st Vitlöksklyftor
1msk Rosmarin, färsk
1tsk Fänkolsfrön
1st Lagerblad
1nypa Chiliflingor
1nypa Saffran
Havssalt
Steg 2
4 påsar Inhemsk spetspaprika
Steg 3
4st Inhemska tomater, rödmogna
1msk Vitvinsvinäger
1kruka Basilika
4msk Kapris

Ohjeet

  1. Skala stjälksellerin och skär tunt.
  2. Finhacka schalottenlök, vitlök och den färska rosmarinen.
  3. Sätt alla ingredienser i steg 1 i en kastrull och låt sjuda tills de är mjuka.
  4. Dela spetspaprikorna och avlägsna stammar och frön. Grovhacka.
  5. Tillsätt spetspaprika bitarna i kastrullen, sjud ytterligare 5 minuter.
  6. Tillsätt grovhackade tomater utan stam och vitvinsvinägern. Man kan lämna bort kapris om man vill.
  7. Låt hela härligheten sjuda till i en gryta, cirka 20 minuter, och tillsätt basilika.

Kock:

Sami TallbergSami Tallberg

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!