Persimon

Kategorier

Svårighetsgrad

Ugnsbakad persimon med cashewkräm

Söta persimonfrukter med en fyllig kräm gjord på cashewnötter.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

En efterrätt gjord på söt persimonfrukt och fyllig kräm gjord på cashewnötter.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Persimon
4st Persimonfrukter
0,5dl Honung
1,5tsk Kanel
0,5tsk Kardemumma
1msk Citronsaft
1krm Flingsalt
Cashewkräm
2dl Cashewnötter
1,5dl Kokosmjölk
2tsk Honung
2msk Citronsaft
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skölj persimonfrukterna, halvera dem och peta bort bladet från toppen.
  3. Placera frukterna i en ugnsform.
  4. Smält honung tillsammans med citronsaft, kanel, kardemumma och en nypa flingsalt.
  5. Häll honungsblandningen över persimonfrukterna och täck ugnsformen med aluminiumfolie
  6. Baka i ugnen i 30-35 minuter.
  7. Gör under tiden cashewkrämen.
  8. Mixa cashewnötter, kokosmjölk, honung och citronsaft med en stavmixer eller i en stark mixer.
  9. Smaka och tillsätt mera honung ifall det behövs.
  10. Ta persimonfrukterna ur ugnen och skrapa med hjälp av en sked upp honungsblandningen från ugnsformen och häll över frukterna.
  11. Servera tillsammans med cashewkrämen.
  12. Passar även tillsammans med vaniljglass eller vanlig vispgrädde.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Ugnsbakad persimon med cashewkräm

Söta persimonfrukter med en fyllig kräm gjord på cashewnötter.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

En efterrätt gjord på söt persimonfrukt och fyllig kräm gjord på cashewnötter.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Persimon
4st Persimonfrukter
0,5dl Honung
1,5tsk Kanel
0,5tsk Kardemumma
1msk Citronsaft
1krm Flingsalt
Cashewkräm
2dl Cashewnötter
1,5dl Kokosmjölk
2tsk Honung
2msk Citronsaft
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skölj persimonfrukterna, halvera dem och peta bort bladet från toppen.
  3. Placera frukterna i en ugnsform.
  4. Smält honung tillsammans med citronsaft, kanel, kardemumma och en nypa flingsalt.
  5. Häll honungsblandningen över persimonfrukterna och täck ugnsformen med aluminiumfolie
  6. Baka i ugnen i 30-35 minuter.
  7. Gör under tiden cashewkrämen.
  8. Mixa cashewnötter, kokosmjölk, honung och citronsaft med en stavmixer eller i en stark mixer.
  9. Smaka och tillsätt mera honung ifall det behövs.
  10. Ta persimonfrukterna ur ugnen och skrapa med hjälp av en sked upp honungsblandningen från ugnsformen och häll över frukterna.
  11. Servera tillsammans med cashewkrämen.
  12. Passar även tillsammans med vaniljglass eller vanlig vispgrädde.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Svårighetsgrad

Persimon
Ugnsbakad persimon med cashewkräm
Söta persimonfrukter med en fyllig kräm gjord på cashewnötter.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

Persimon
4st Persimonfrukter
0,5dl Honung
1,5tsk Kanel
0,5tsk Kardemumma
1msk Citronsaft
1krm Flingsalt
Cashewkräm
2dl Cashewnötter
1,5dl Kokosmjölk
2tsk Honung
2msk Citronsaft

Ohjeet

  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skölj persimonfrukterna, halvera dem och peta bort bladet från toppen.
  3. Placera frukterna i en ugnsform.
  4. Smält honung tillsammans med citronsaft, kanel, kardemumma och en nypa flingsalt.
  5. Häll honungsblandningen över persimonfrukterna och täck ugnsformen med aluminiumfolie
  6. Baka i ugnen i 30-35 minuter.
  7. Gör under tiden cashewkrämen.
  8. Mixa cashewnötter, kokosmjölk, honung och citronsaft med en stavmixer eller i en stark mixer.
  9. Smaka och tillsätt mera honung ifall det behövs.
  10. Ta persimonfrukterna ur ugnen och skrapa med hjälp av en sked upp honungsblandningen från ugnsformen och häll över frukterna.
  11. Servera tillsammans med cashewkrämen.
  12. Passar även tillsammans med vaniljglass eller vanlig vispgrädde.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Tomat & gurksallad med avokado
Tomat & gurksallad med avokado

Servera som tillhör till vilken sommarmat som helst!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grönsaksknyten
Grönsaksknyten

Servera som tillbehör till exempelvis grillat.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Vegetariska quesadillas
Vegetariska quesadillas

Kan ätas både varma och kalla.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grönsaksspett
Grillade grönsaksspett med vitlöksmajonnäs

Att grilla vegetariskt är både enkelt, gott och färggrant!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurkglass
Isglass med gurka & lime

Gör din egen isglass av gurka och lime.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Fyllda paprikor
Fyllda paprikor med svamp, äpple och spenat

TIPS! Byt ut osten mot smaksatt färskost eller blåmögelost för kraftigare smak.