Pestofyllda tomater
Tomater fyllda med pesto och ost är en lyxig men enkel förrätt. Passar även bra att äta som tillhör till olika varmrätter eller som tapas.
Portioner
5portioner
Portioner
5portioner
Ingredienser
  • 2stora Krukor färsk basilika
  • 100g Pinjenötter
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 3msk Olivolja
  • Saft från en halv citron
  • 1,5tsk Salt
  • 1nypa Svartpeppar
  • 1nypa Chilipulver
  • 5st Närpes Grönsakers tomater
  • 1dl Riven ost, här användes vegansk ost
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Mixa ihop färsk basilika, pinjenötter, vitlök, olivolja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare.
  3. Smaka och krydda ytterligare om det behövs.
  4. Peston behöver inte vara helt slät.
  5. Ställ åt sidan medan du förbereder tomaterna.
  6. Skölj och skär av en “hatt” på tomaterna.
  7. Gröp ut fruktköttet med en sked, spara till exempelvis en tomatsoppa.
  8. Ställ tomaterna i en ugnsform och fyll med pesto.
  9. Riv valfri ost att toppa med.
  10. Rosta i ugnen i 10-12 minuter.
Receptanteckningar

Passar som förrätt, tillbehör till varmrätten eller som tapas.