
![]() |
Pintxos
Ännu en pintxos, viva la españa!
Pintxos med rostad paprika och mozzarella
Rostad paprika
Pintxos
|
Rostad paprika
Pintxos
|
![]() |
Pintxos
Ännu en pintxos, viva la españa!
Pintxos med rostad paprika och mozzarella
|
![]() |

Pintxos
Ännu en pintxos, viva la españa!
Rostad paprika
2st | Inhemska spetspaprikor |
1msk | Olivolja |
1krm | Salt |
1krm | Socker |
Svartpeppar |
Pintxos
8skivor | Ljus baguette |
1dl | Majonnäs eller färskost |
2bollar | Mozzarella i vatten |
8blad | Färsk basilika |
Sallads- och örtskott för dekorering |
Olivolja till servering |
Rostad paprika
- Skär paprikorna på längden i 4 långa klyftor, sammanlagt 8 bitar.
- Ringla över olja samt kryddor.
- Stek i ugn på 250 grader i 8 minuter, så paprikorna mjuknar och fär färg.
- Låt svalna.
Pintxos
- Fördela majonnäsen/färskosten över baguetteskivorna.
- Skär mozzarellan i 8 bitar och linda in varje bit med 1 skiva rostad paprika.
- Montera paprika och mozzarella på baguetteskivan tillsammans med färsk basilika, dekorera med färska sallads- eller örtskott och ringla över lite extra olivolja.
- Servera som tapasrätt på buffe eller som drinktilltugg.