
![]() |
Pizza
Ett bra basrecpt på pizzadeg, tar lite tid att göra men så värt mödan!
Pizza med blåmögelost, basilika och färsk tomat
Pizzadeg
Pizzasås
Fyllning
|
Pizzadeg
Pizzasås
Fyllning
|
![]() |
Pizza
Ett bra basrecpt på pizzadeg, tar lite tid att göra men så värt mödan!
Pizza med blåmögelost, basilika och färsk tomat
|
![]() |

Pizza
Ett bra basrecpt på pizzadeg, tar lite tid att göra men så värt mödan!
Pizzadeg
500g | Vetemjöl |
3dl | Ljummet vatten |
1/2msk | Salt |
1/2msk | Honung |
3g | Torrjäst |
Olivolja till jäsningen |
Pizzasås
2st | Vitlöksklyftor |
3msk | Olivolja |
2msk | Tomatpuré |
1burk | Krossade tomater |
1/2msk | Torkad oregano |
Salt |
Svartpeppar |
Socker |
Fyllning
1sats | Pizzasås |
150g | Riven mozzarellaost |
250g | Blåmögelost |
6st | Mogna inhemska tomater |
1/2kruka | Färsk basilika |
Pizzadeg
- Blanda alla ingredienser i en köksassistent med degkrok.
- Kör 5 minuter på medelhastighet, låt vila 10 minuter och kör 5 minuter på mellanhastighet igen.
- Degen blir rätt seg.
- Knåda ut degen som en rulle på ett mjölat bakbord, dela i 4 bullar och forma dem runda i handen.
- Sätt på en tallrik, pensla lätt med olivolja, täck över med plastfolie och låt stå och jäsa i rumstemperatur ungefär 1 timme.
- Under tiden kan du göra såsen klar.
Pizzasås
- Hacka vitlöken grovt, fräs i olivolja.
- Tillsätt tomatpuré och fräs med en liten stund.
- Häll på krossade tomater och oreganon, låt puttra ca 15 minuter, smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt en nypa socker.
Fyllning
- När du har pizzasåsen och fyllningarna förberedda, baka ut eller kavla degbullarna till 4 jämnstora runda pizzor.
- . Gör du pizzorna på pizzastål eller pizzasten så gör 1 pizza i gången, gör du pizzorna på vanlig ugnsplåt och använder bakplatspapper så kan du fylla alla 4 pizzor samtidigt.
- Tumregeln är att tomatsåsen först, sen riven ost, sen fyllningen.
- Grädda pizzorna på valfritt sätt men i het ugn, minst 250 grader.
- Toppa de gräddade pizzorna med färsk basilika och bjud pizzorna som färska.