Pizza

Kategorier

Svårighetsgrad

Pizza

Ett bra basrecpt på pizzadeg, tar lite tid att göra men så värt mödan!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Pizza med blåmögelost, basilika och färsk tomat

 

Portioner

pizzor
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Pizzadeg
500g Vetemjöl
3dl Ljummet vatten
1/2msk Salt
1/2msk Honung
3g Torrjäst
Olivolja till jäsningen
Pizzasås
2st Vitlöksklyftor
3msk Olivolja
2msk Tomatpuré
1burk Krossade tomater
1/2msk Torkad oregano
Salt
Svartpeppar
Socker
Fyllning
1sats Pizzasås
150g Riven mozzarellaost
250g Blåmögelost
6st Mogna inhemska tomater
1/2kruka Färsk basilika
Pizzadeg
  1. Blanda alla ingredienser i en köksassistent med degkrok.
  2. Kör 5 minuter på medelhastighet, låt vila 10 minuter och kör 5 minuter på mellanhastighet igen.
  3. Degen blir rätt seg.
  4. Knåda ut degen som en rulle på ett mjölat bakbord, dela i 4 bullar och forma dem runda i handen.
  5. Sätt på en tallrik, pensla lätt med olivolja, täck över med plastfolie och låt stå och jäsa i rumstemperatur ungefär 1 timme.
  6. Under tiden kan du göra såsen klar.
Pizzasås
  1. Hacka vitlöken grovt, fräs i olivolja.
  2. Tillsätt tomatpuré och fräs med en liten stund.
  3. Häll på krossade tomater och oreganon, låt puttra ca 15 minuter, smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt en nypa socker.
Fyllning
  1. När du har pizzasåsen och fyllningarna förberedda, baka ut eller kavla degbullarna till 4 jämnstora runda pizzor.
  2. . Gör du pizzorna på pizzastål eller pizzasten så gör 1 pizza i gången, gör du pizzorna på vanlig ugnsplåt och använder bakplatspapper så kan du fylla alla 4 pizzor samtidigt.
  3. Tumregeln är att tomatsåsen först, sen riven ost, sen fyllningen.
  4. Grädda pizzorna på valfritt sätt men i het ugn, minst 250 grader.
  5. Toppa de gräddade pizzorna med färsk basilika och bjud pizzorna som färska.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Pizza

Ett bra basrecpt på pizzadeg, tar lite tid att göra men så värt mödan!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Pizza med blåmögelost, basilika och färsk tomat

 

Portioner

pizzor
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Pizzadeg
500g Vetemjöl
3dl Ljummet vatten
1/2msk Salt
1/2msk Honung
3g Torrjäst
Olivolja till jäsningen
Pizzasås
2st Vitlöksklyftor
3msk Olivolja
2msk Tomatpuré
1burk Krossade tomater
1/2msk Torkad oregano
Salt
Svartpeppar
Socker
Fyllning
1sats Pizzasås
150g Riven mozzarellaost
250g Blåmögelost
6st Mogna inhemska tomater
1/2kruka Färsk basilika
Pizzadeg
  1. Blanda alla ingredienser i en köksassistent med degkrok.
  2. Kör 5 minuter på medelhastighet, låt vila 10 minuter och kör 5 minuter på mellanhastighet igen.
  3. Degen blir rätt seg.
  4. Knåda ut degen som en rulle på ett mjölat bakbord, dela i 4 bullar och forma dem runda i handen.
  5. Sätt på en tallrik, pensla lätt med olivolja, täck över med plastfolie och låt stå och jäsa i rumstemperatur ungefär 1 timme.
  6. Under tiden kan du göra såsen klar.
Pizzasås
  1. Hacka vitlöken grovt, fräs i olivolja.
  2. Tillsätt tomatpuré och fräs med en liten stund.
  3. Häll på krossade tomater och oreganon, låt puttra ca 15 minuter, smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt en nypa socker.
Fyllning
  1. När du har pizzasåsen och fyllningarna förberedda, baka ut eller kavla degbullarna till 4 jämnstora runda pizzor.
  2. . Gör du pizzorna på pizzastål eller pizzasten så gör 1 pizza i gången, gör du pizzorna på vanlig ugnsplåt och använder bakplatspapper så kan du fylla alla 4 pizzor samtidigt.
  3. Tumregeln är att tomatsåsen först, sen riven ost, sen fyllningen.
  4. Grädda pizzorna på valfritt sätt men i het ugn, minst 250 grader.
  5. Toppa de gräddade pizzorna med färsk basilika och bjud pizzorna som färska.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svårighetsgrad

Pizza
Pizza
Ett bra basrecpt på pizzadeg, tar lite tid att göra men så värt mödan!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
pizzor

Recept

Pizzadeg
500g Vetemjöl
3dl Ljummet vatten
1/2msk Salt
1/2msk Honung
3g Torrjäst
Olivolja till jäsningen
Pizzasås
2st Vitlöksklyftor
3msk Olivolja
2msk Tomatpuré
1burk Krossade tomater
1/2msk Torkad oregano
Salt
Svartpeppar
Socker
Fyllning
1sats Pizzasås
150g Riven mozzarellaost
250g Blåmögelost
6st Mogna inhemska tomater
1/2kruka Färsk basilika

Ohjeet

Pizzadeg
  1. Blanda alla ingredienser i en köksassistent med degkrok.
  2. Kör 5 minuter på medelhastighet, låt vila 10 minuter och kör 5 minuter på mellanhastighet igen.
  3. Degen blir rätt seg.
  4. Knåda ut degen som en rulle på ett mjölat bakbord, dela i 4 bullar och forma dem runda i handen.
  5. Sätt på en tallrik, pensla lätt med olivolja, täck över med plastfolie och låt stå och jäsa i rumstemperatur ungefär 1 timme.
  6. Under tiden kan du göra såsen klar.
Pizzasås
  1. Hacka vitlöken grovt, fräs i olivolja.
  2. Tillsätt tomatpuré och fräs med en liten stund.
  3. Häll på krossade tomater och oreganon, låt puttra ca 15 minuter, smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt en nypa socker.
Fyllning
  1. När du har pizzasåsen och fyllningarna förberedda, baka ut eller kavla degbullarna till 4 jämnstora runda pizzor.
  2. . Gör du pizzorna på pizzastål eller pizzasten så gör 1 pizza i gången, gör du pizzorna på vanlig ugnsplåt och använder bakplatspapper så kan du fylla alla 4 pizzor samtidigt.
  3. Tumregeln är att tomatsåsen först, sen riven ost, sen fyllningen.
  4. Grädda pizzorna på valfritt sätt men i het ugn, minst 250 grader.
  5. Toppa de gräddade pizzorna med färsk basilika och bjud pizzorna som färska.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande